Înființat în 2016, startup-ul Qoobiss, care a creat o soluție pentru identificarea utilizatorilor la distanță, activează momentan în România și Republica Moldova, urmând să se extindă pe noi piețe. Totodată, Qoobiss vrea să se extindă și pe alte domenii de activitate.
„Suntem în piață din 2016, fiind specializați pe domeniul de identificare vizuală video la distanță, dar și pe soluții privind spălarea banilor și combaterea terorismului. Am creat o paletă mare de servicii conexe care sprijină companiile în digitalizare și vrem să aducem soluții 100% automatizate pe piață”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Ileana Comănescu, product manager Qoobiss.
Numărul de clienți a startup-ului a crescut cu peste 200% de la începutul anului, după ce a devenit furnizor agreat de Autoritatea pentru Digitalizarea României pentru serviciul de identitate vizuală.
„Pe lângă domeniul financiar, avem clienti și din industia de gaming, industria insolvenței, consultanți financiari și vrem să ne extindem serviciile spre domeniul asigurărilor de sănătate, pensii private, medical sau telecom.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Aceasta identificare video la distanță este necesară oriunde se fac verificări ale persoanelor și ale actelor de identitate ale acestora. În prezent noi folosim ca și principal document de identitate cartea de identificare românească. Lucrăm la implementarea noii cărți de identitate. Odată ce aceasta va fi aprobată de autorități vom fi primii care vor avea implementat acest serviciu și cu noua carte de identitate românească”, mai spune aceasta.
CITEȘTE ȘI PROFIT LIVE Ioan Simion, proprietar Confind: Vrem să începem să producem echipament miliar. Suntem în curs de certificare a tehnologiilor necesarePână la finalul anului, Qoobiss vizează intrarea pe piața din Estonia și Franța.
„Principalele provocări cu care ne confruntăm sunt extinderea către alte piețe. Dorim să ne extindem în alte două piețe noi până la finalul acestui an, în Estonia și Franța, iar în 2024 avem ca principal scop extinderea pe încă 3-5 piețe din Europa.
Soluția noastră e ușor adaptabilă și odată ce reușim să identificăm toate cărțile de identitate din țara respectivă aceasta poate fi adaptată și customizată conform respectivului document și o putem implementa oriunde în lume.
Piața pentru acest tip de serviciu e destul de competitivă, sunt deja câțiva jucători pe piață care au un anumit renume. Principalele noastre atuuri sunt faptul că soluția noastră e 100% digitalizată și nu este însoțită de un interviu video cu un operator uman”, precizează Ileana Comănescu, adăugând că startup-ul vrea să-și extindă și portofoliul de servicii.