Platforma Upmind, lansată pe piață la începutul anului 2023 în urma unei investiții de circa 50.000 de euro, oferă diferite cursuri online pentru adulți, cu scopul de a contribui la creșterea nivelului de educație din România.
„România stă foarte prost pe zona de educație a adulților și observăm că există nevoia asta în piață, de educație de calitate. Jucătorii care sunt pe piață cumva se concentrează mai mult pe a oferi niște diplome sau niște certificări fără a construi skill-uri și abilități. Și ne-am gândit că este foarte mult potențial aici de creștere. România este încă o piață tânără pe zona aceasta de educație alternativă”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Sabina Mihăilescu, Chief Operations Officer (COO) Upmind.
Platforma oferă în primul rând cursuri de business și are planuri de a introduce și cursuri de IT.
„Piața de tech din România, în special pe cursuri, este un pic suprasaturată și există o problemă de calitate acolo. Credem că noi am putea face ceva de calitate. Ne adresăm atât segmentului B2B, cât și B2C, însă 80% din business e B2C.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ne dorim să facem un parcurs complet de la zero la mastery pentru oamenii care vin să urmeze cursurile noastre, o să venim și cu cursuri pentru oamenii mai avansați, însă, momentan, focusul este pe începători”, spune aceasta.
CITEȘTE ȘI PROFIT LIVE Ioan Simion, proprietar Confind: Vrem să începem să producem echipament miliar. Suntem în curs de certificare a tehnologiilor necesareSabina Mihăilescu adaugă și că pe viitor planurile includ o posibilă rundă de finanțare, dar și internaționalizarea platformei.
„Noi ne-am finanțat din economiile proprii. Nu excludem o rundă de finanțare, investitori de orice fel, însă, deocamdată nu e potrivit pentru noi. Vrem să testăm niște lucruri și să le facem așa cum considerăm noi fără influențe exterioare. Pe termen scurt nu vrem finanțare exterioară. Pe termen mediu, având în vedere că vrem să ne dezvoltăm și pe zona tech destul de mult, adică să integrăm niște tehnologii noi în ceea ce facem, precum AI, gamification, certificări pe blockchain, atunci probabil va fi momentul să ne uităm spre niște finanțări”, precizează aceasta.
„Ne dorim să ajungem și în alte țări. Nevoia în piață e destul de mare, în niciun caz nu se acoperă, cel puțin în Europa, ca să nu mai vorbesc de alte piețe emergente precum Africa, Asia de Sud-Est. Acum, miza pentru noi e să devenim un jucător relevant în piața din România. Preferăm să scalăm mai încet, dar mai cu cap și să testăm niște lucruri ca să vedem dacă sunt cu adevărat bune”, adaugă Sabina Mihăilescu.
O provocare în ceea ce privește scalarea națională, continuă ea, o reprezintă marketingul. Sabina Mihăilescu afirmă că e foarte dificil ca un astfel de business să se diferențieze în piață, chiar dacă are un produs inovator.