VIDEO "Pescobar" a fost premiat de ministrul Economiei. Anul trecut, ANPC a propus închiderea temporară la Taverna Racilor

VIDEO "Pescobar" a fost premiat de ministrul Economiei. Anul trecut, ANPC a propus închiderea temporară la Taverna Racilor
Ionuţ Tudorică
Ionuţ Tudorică
scris astăzi, 07:52

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, condus de Radu Oprea, a organizat ieri seară, „Ziua Antreprenorului”, unde a premiat mai mulți oameni de afaceri, printre care și pe Paul Nicolau - mai cunoscut ca "Pescobar" - patronul de la Taverna Racilor.

El este proprietarul rețelei de restaurante Taverna Racilor și Fish to Door.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Chiriile din România, în continuă creștere. Cât a ajuns să coste o locuință CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Chiriile din România, în continuă creștere. Cât a ajuns să coste o locuință
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ministerul l-a felicitat cu argumentul că “a revoluționat piața fructelor de mare și pe cea a restaurantelor”.

El a mulțumit ministrului pentru premiu și a continuat cu o scurtă poveste a business-ului.

“Este un succes că mă aflu aici. Povestea Fish to Door a început în urmă cu 13 ani, cu 8.000 de lei împrumutați. Acum, datorită valului cu fructele de mare pe care m-am urcat și acestui personaj pe care l-am creat, Pescobar - pe care l-am declarat Regele fructelor de mare - am avut anul trecut o cifră de afaceri de 19 milioane de euro, iar anul acesta vor fi 25 de milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Piața auto din România scade alarmant CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața auto din România scade alarmant

[Pe modelul Arena Leilor] am înființat ‘Imperiul Racilor’. La el au aplicat 6.000 de antreprenori. Premiile pe care le-am dat însumează undeva la 150.000 de euro. Nu vreau să concurez cu Startup [Nation]”, a spus Pescobar pe scenă.

În septembrie anul trecut, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), din subordinea Ministerului Economiei, au propus închiderea temporară, pentru o perioadă de la 6 luni la 1 an, a restaurantului Taverna Racilor din parcul bucureștean Herăstrău, acuzând nereguli repetate și prezentând public imagini cu scoici putrede, somon mucegăit și instrumente mâncate de rugină în bucătăria localului. A mai fost transmis atunci că restaurantul nu ar avea autorizație de la primărie.

"Pescobar" a transmis ulterior că, de fapt, restaurantul său este deschis și că a fost închis doar o zi, neregulile constatate de ANPC fiind remediate rapid.

Hidroelectrica - Nouă ofertă cu o schimbare majoră CITEȘTE ȘI Hidroelectrica - Nouă ofertă cu o schimbare majoră

După remedierea neregulilor, Horia Constantinescu, șeful de atunci al ANPC, a apărut într-o imagine cu proprietarul Taverna Racilor, pe terasa unității, vorbind despre schimbările în bine efectuate după controlul inspectorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu oprea
ministerul economiei
anpc
pescobar
taverna racilor
paul nicolau