VIDEO Ucraina anunță că a distrus încă un pod în Rusia, în regiunea Kursk

VIDEO Ucraina anunță că a distrus încă un pod în Rusia, în regiunea Kursk
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2024

Forțele aeriene ucrainene au distrus încă un pod strategic peste râul Seim în regiunea Kursk din Rusia, limitând capacitatea de aprovizionare a unui grup rus care se opune avansului ucrainean, informează Reuters.

Kievul a precizat că a cucerit peste 80 de așezări pe o suprafață de 1.150 km pătrați în regiunea Kursk de la lansarea unei ofensive surpriză peste graniță la 6 august, cea mai mare invazie în Rusia de după cel de-al Doilea Război Mondial, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Porsche îl trimite în China pe CEO-ul din Germania pentru a opri declinul de pe cea mai mare piață auto a lumii CITEȘTE ȘI Porsche îl trimite în China pe CEO-ul din Germania pentru a opri declinul de pe cea mai mare piață auto a lumii
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Direcția Kursk. Minus încă un pod! Aviația Forțelor Aeriene Ucrainene continuă să priveze inamicul de capacitățile logistice cu lovituri aeriene de precizie, ceea ce afectează semnificativ cursul ostilităților", a transmis Mykola Oleshchuk, comandantul forțelor ucrainene, pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a postat un video care arată un nor în creștere de la o explozie pe un pod și una dintre secțiunile sale distruse.

Rusia a calificat incursiunea în Kursk drept o provocare majoră și a promis să riposteze cu un „răspuns demn”, la mai mult de 2 ani și jumătate de când a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei.

Podul este al doilea atacat de Ucraina în ultimele zile.

Anterior, analiștii militari au declarat că există trei poduri în zona ofensivei armatei ucrainene prin care Rusia își aprovizionează forțele și că două dintre acestea au fost distruse sau grav avariate.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
ucraina
kursk