VIDEO Ucraina a distrus un pod cheie în regiunea rusă Kursk

VIDEO Ucraina a distrus un pod cheie în regiunea rusă Kursk
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2024

Forțele ucrainene au distrus un pod peste râul Seim în regiunea rusă Kursk, a declarat un oficial local, în contextul în care Kievul a continuat să își intensifice ofensiva militară transfrontalieră, relatează Politico.

"Ca urmare a atacului din partea ucraineană, un pod rutier peste râul Seim în districtul Glushkovsky a fost distrus", a precizat Alexei Smirnov, guvernatorul interimar al orașului Kursk, într-un mesaj pe Telegram. El nu a furnizat mai multe detalii, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Campanie de înșelăciuni pe e-mail. Escrocii trimit citații false cu însemnele unor instituții din România în care victimele sunt acuzate de infracțiuni grave CITEȘTE ȘI FOTO Campanie de înșelăciuni pe e-mail. Escrocii trimit citații false cu însemnele unor instituții din România în care victimele sunt acuzate de infracțiuni grave
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Canalul Telegram pro-Kremlin Mash a anunțat că forțele ucrainene au lovit podul de mai multe ori cu rachete HIMARS. Distrugerea podului întrerupe accesul la cel puțin 27 de așezări, potrivit Mash, care a precizat că podul era o rută principală de evacuare pentru civili.

Site-ul media al opoziției ruse, Istories, a notat că podul se afla într-o „zonă cheie logistică a forțelor armate ruse”.

Forțele Kievului și-au continuat înaintarea în regiunea Kursk. "Soldații noștri continuă să lupte, avansând în diferite direcții de la 1 la 3 kilometri", a declarat generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul armatei ucrainene, președintelui Volodimir Zelenski, în timpul ședinței de stat major. „În general, situația este sub control”, a spus Syrskyi.

Când Zelenski l-a întrebat dacă există noi prizonieri de război, Syrskyi a spus că speră că forțele ucrainene vor lua mulți în zona satului Malaya Lokna.

Între timp, forțele ruse avansează în regiunea Donețk. Administrațiile locale au raportat că soldații Moscovei s-au apropiat la mai puțin de 10 kilometri de Pokrovsk și Myrnohrad, două orașe de importanță strategică din regiune. Acestea au îndemnat rezidenții locali să evacueze.

viewscnt
Afla mai multe despre
kursk
pod
ucraina