Subsidiara Raiffeisen din Rusia oprește transferurile în valută pentru majoritatea clienților

Subsidiara Raiffeisen din Rusia oprește transferurile în valută pentru majoritatea clienților
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2024

Clienții individuali ai subsidiarei Raiffeisen Bank International (RBI) din Rusia nu vor mai putea efectua transferuri în străinătate în nicio valută, exceptând rubla, din 2 septembrie, a anunțat creditorul austriac, transmite Reuters.

Noua restricție, care nu se va aplica pentru unele companii majore și internaționale, a fost impusă în cadrul eforturilor RBI de a-și reduce expunerea la Rusia, în urma presiunilor autorităților de reglementare, a precizat subsidiara Raiffeisen, citată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
TAROM lansează o nouă ofertă specială CITEȘTE ȘI TAROM lansează o nouă ofertă specială
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Banca Centrală Europeană a cerut băncilor din zona euro care încă operează în Rusia să rupă legăturile. Organismul de supervizare bancară al BCE a cerut tuturor băncilor cu expunere semnificativă la Rusia să accelereze eforturile de reducere a riscurilor, stabilind o foaie de parcurs clară privind reducerea activităților și ieșirea de pe piața rusă.

"Din 2 septembrie, transferurile de ieșire transfrontaliere în valută nu vor mai fi disponibile pentru toți clienții băncii, cu excepția unui număr limitat de clienți corporate din sfera afacerilor majore și internaționale. Restricția a fost impusă în concordanță cu decizia RBI legată de reglementările BCE. Modificările nu se vor aplica plăților transfrontaliere în ruble ", a indicat subsidiara Raiffeisen Bank din Rusia.

Marea Britanie ia în considerare legi mai stricte pentru siguranța internetului după revoltele recente și comentarii ale lui Elon Musk CITEȘTE ȘI Marea Britanie ia în considerare legi mai stricte pentru siguranța internetului după revoltele recente și comentarii ale lui Elon Musk

Luna trecută, subsidiara rusă a Raiffeisen Bank International a anunțat suspendarea temporară a deschiderii de noi conturi de brokeraj.

"În urma directivei BCE referitoare la grupul RBI, Raiffeisen Bank este forțată să reducă volumul operațiunilor pe piața rusă. În acest stadiu, am decis, din 26 iulie 2024, suspendarea temporară a deschiderii de noi conturi de brokeraj pentru investitorii de retail", a precizat Raiffeisen Bank în Rusia. Actualele conturi de brokeraj vor funcționa fără dificultăți, a dat asigurări creditorul austriac.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
rusia