Ungaria încearcă să conteste decizia UE privind activele rusești înghețate

Ungaria încearcă să conteste decizia UE privind activele rusești înghețate
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

O echipă de avocați ungari de la Bruxelles caută modalități de a contesta decizia UE de a utiliza veniturile provenite din activele rusești înghețate prin eludarea opoziției Budapestei, a anunțat ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Anterior, șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat că blocul celor 27 de state membre a găsit o modalitate de a utiliza veniturile din activele rusești înghețate pentru a cumpăra arme pentru Ucraina, în ciuda opoziției Ungariei, arată G4Media.ro.

TABEL Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

Guvernele UE au convenit în luna mai să utilizeze profiturile din activele înghețate în interiorul blocului pentru a ajuta Ucraina, 90% din fonduri fiind alocate pentru ajutor militar. Dar, potrivit diplomaților, Ungaria a întârziat aprobarea măsurilor juridice necesare.

Moscova a calificat eforturile Occidentului de a utiliza banii proveniți din activele rusești înghețate drept un furt.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
rusia
active