Turcia a blocat accesul la Instagram

Turcia a blocat accesul la Instagram
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, a anunțat autoritatea de reglementare în domeniul informaticii, fără a preciza motivul sau durata interdicției, care a lăsat inaccesibilă și aplicația mobilă a platformei, relatează Reuters.

Măsura viner după ce un oficial turc din domeniul comunicațiilor, Fahrettin Altun, a criticat platforma pentru că a blocat postări în care utilizatori transmit condoleanțe pentru moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh.

Urmărește-ne și pe Google News
Regulamentul UE privind inteligența artificială a intrat în vigoare CITEȘTE ȘI Regulamentul UE privind inteligența artificială a intrat în vigoare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicare al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa, scrie Hotnews.ro

Meta, compania mamă a Instagram, nu a reacționat nici după ce Ankara a impus interdicția și nici după acuzațiile lansate de Altun.

Autoritatea turcă pentru tehnologia informației și comunicațiilor (BTK) a publicat pe site-ul său decizia de a bloca accesul la platforma Instagram.

TotalSoft anunță schimbări în acționariat CITEȘTE ȘI TotalSoft anunță schimbări în acționariat

Turcia a condamnat uciderea lui Haniyeh, afirmând că atacul a avut ca scop extinderea războiului din Gaza la nivel regional. „S-a dovedit încă o dată că guvernul Netanyahu nu are nicio intenție de a obține pacea”, a transmis Ministerul de Externe al Turciei.

Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis miercuri în Iran, după ce o bombă a explodat în casa în care se afla. A fost al doilea asasinat major atribuit Israelului în doar câteva ore, după o lovitură din Beirut care l-a ucis pe un lider militar al Hezbollah.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
turcia