SUA - Oficiali ai băncii centrale lasă de înțeles că o scădere a dobânzilor este tot mai probabilă, dar resping ideea că economia americană ar fi “în cădere liberă”

SUA - Oficiali ai băncii centrale lasă de înțeles că o scădere a dobânzilor este tot mai probabilă, dar resping ideea că economia americană ar fi “în cădere liberă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Oficiali ai băncii centrale (Fed) lasă de înțeles că o scădere a dobânzilor este tot mai probabilă, dar resping ideea că economia americană ar fi “în cădere liberă”. Piețele de acțiuni s-au corectat puternic, după ce numărul locurilor de muncă a crescut într-un ritm mai mic decât cel așteptat.

Mary Daly, președinta FED din San Francisco, a declarat că detaliile din ultimul raport privind locurile de muncă lasă “un pic mai mult loc pentru convingerea că economia încetinește, dar nu se prăbușește”. Aceasta a adăugat că banca centrală este deschisă la modificarea ratei dobânzii și că este foarte important ca piața muncii să nu frâneze prea mult, ceea ce ar indica o posibilă intrare în recesiune, scrie Biziday.

Urmărește-ne și pe Google News
CITEȘTE ȘI Bursa de la Tokyo a închis în creștere puternică
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Președintele Rezervei Federale din Chicago, Austan Goolsbee, a atras atenția că vânzările masive de pe bursele internaționale nu ar trebui să influențeze prea mult decizia Fed, adăugând că acestea ar fi fost mai influențate de decizia Băncii Japoniei de a majora dobânzile, precum și de tensiunile geopolitice din Orientul Mijlociu, decât de datele din economia americană.

Aceste intervenții, menite aparent să calmeze bursele, au venit după o succesiune de evenimente care au dus la o scădere semnificativă, începând de vineri, când datele privind numărul locurilor de muncă nou create în ultima lună au fost mai slabe decât așteptările. În realitate, aceste așteptări privind o creștere robustă a economiei americane au fost alimentate de decizia Fed de săptămâna trecută de a amâna scăderea dobânzilor, în condițiile în care SUA încă se confruntă cu puseuri inflaționiste. Este posibil ca ultimele evenimente să aibă și un impact politic, în condițiile în care Administrația Biden se străduiește să convingă publicul că a administrat mai bine economia decât a făcut-o Donald Trump, între 2016 și 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
dobânzi
sua
fed