Sezonul turistic din Sozopol a început mai devreme decât se estima. Prețurile, mai mari cu aproape 15%

Sezonul turistic din Sozopol a început mai devreme decât se estima. Prețurile, mai mari cu aproape 15%
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 08:26

Sezonul turistic din Sozopol a început cu o lună mai devreme decât se preconiza, au declarat proprietarii de hoteluri și restaurante. De cel puțin două săptămâni, grupuri de turiști din Polonia, Slovacia, Germania și Marea Britanie sosesc în orașul de pe litoral, au menționat aceștia, adăugând că oaspeții vorbitori de franceză sunt, de asemenea, auziți des pe străzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Previziunile conform cărora vor fi mai puțini turiști străini din cauza Campionatului European de Fotbal din Germania nu s-a împlinit deocamdată. Acum, așteptările sunt ca obiectivele turistice să fie ocupate permanent cel puțin până la sfârșitul lunii septembrie, arată Agerpres.

Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe școli și spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean CITEȘTE ȘI Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe școli și spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean

Primarul Tihomir Yanakiev a afirmat că avansul sectorului este așteptat să fie de cel puțin 10% în 2024.

"În acest moment sunt mulți turiști străini la noi, dar ne bazăm mai ales pe turiștii bulgari, care sperăm că nu vor veni doar pentru weekend", a spus el la deschiderea oficială a sezonului turistic în municipiul Sozopol, pe 15 iunie.

Dacă așteptările pentru un sezon solid sunt justificate va deveni evident după jumătatea lunii iulie, când orașul va începe să primească turiștii bulgari.

Yanakiev a subliniat că în 2024 Sozopol se va baza pe un program cultural bogat, ajungând chiar până la a declara septembrie o lună a culturii. Tradiționalul Festival de Arte Apollonia din 28 august până pe 7 septembrie va marca începutul programului cultural.

Prețurile de cazare în municipiu vor fi ușor mai mari decât în 2023, cu o creștere medie între 10% și 15%. Proprietarii hotelurilor au precizat că acest lucru este determinat de costurile crescute de întreținere a facilităților și de creșterea salariilor angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
sozopol
turism