Putin anunță că are în vedere o schimbare a doctrinei privind folosirea armamentului nuclear

Putin anunță că are în vedere o schimbare a doctrinei privind folosirea armamentului nuclear
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Rusia intenționează să-și schimbe doctrina nucleară cu privire la folosirea armamentului nuclear - care prevede în prezent folosirea armamentului nuclear ca răspuns la un atac nuclear sau în cazul unui atac convențional care amenință existența statului -, a anunțat Vladimir Putin, o nouă amenințare a Kremlinului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Noi elemente au fost actualizate privind dezvoltarea unor noi dispozitive nucleare, iar noi știm că în Occident unii experți se gândesc să le utilizeze. Trebuie să luăm în calcul aceste informații și de aceea avem în vedere să ne schimbăm doctrina”, a declarat liderul de la Kremlin.

Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe școli și spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean CITEȘTE ȘI Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe școli și spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean

Doctrina actuală prevede că Rusia poate să folosească armament nuclear ca răspuns la un atac nuclear sau în cazul în care atacuri convenționale reprezintă o amenințare la adresa existenței statului rus, scrie News.ro.

O schimbare ar implica o eventuală autorizare a unor atacuri nucleare preventive, în cazul în care Kremlinul s-ar simți amenințat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
armament nuclear