Rusia poate reintroduce interdicția privind exporturile de benzină

Rusia poate reintroduce interdicția privind exporturile de benzină
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

Rusia ar putea decide să reintroducă din august interdicția privind exporturile de benzină, în cazul în care ar exista o penurie de aprovizionare pe piața internă, a declarat viceprim-ministrul Alexander Novak, transmite Reuters.

El a spus că piața autohtonă a combustibilului a fost stabilă până acum, dar au existat unele dificultăți cu o benzină populară, clasa Ai-95, care au fost rezolvate, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
TABEL&DOCUMENT ANRE plusează ușor la majorarea unui factor-cheie din calculul tarifelor de rețea la energie și gaze, dar mai puțin decât vor operatorii CITEȘTE ȘI TABEL&DOCUMENT ANRE plusează ușor la majorarea unui factor-cheie din calculul tarifelor de rețea la energie și gaze, dar mai puțin decât vor operatorii
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Dacă situația devine tensionată, nu vom prelungi derogarea pentru exporturile de benzină”, a spus Novak.

Agenția Federală Antimonopol a Rusiei a declarat vineri că dorește să reintroducă interdicția de export de benzină de la 1 august, pentru a contribui la satisfacerea cererii de combustibil în timpul sezonului de recoltare și pentru a proteja stabilitatea prețurilor.

Rusia a interzis inițial parțial exporturile de benzină timp de șase luni, de la 1 martie, dar a exceptat o uniune economică condusă de Moscova cu unele țări, cu care are acorduri interguvernamentale directe privind aprovizionarea cu combustibil, cum ar fi Mongolia.

Grecia apără noua sa legislație pentru săptămâna lucrătoare de șase zile și spune că este o ”măsură excepțională” CITEȘTE ȘI Grecia apără noua sa legislație pentru săptămâna lucrătoare de șase zile și spune că este o ”măsură excepțională”

Interdicția a fost introdusă pentru a preveni penuria de combustibil și pentru a stopa creșterea prețurilor după o serie de atacuri cu drone ucrainene asupra rafinăriilor și întreruperi tehnice.

Restricțiile au fost suspendate în mai până pe 30 iunie și acea suspendare a fost apoi prelungită până la sfârșitul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
rusia