PayPal Europe - amendă de 27,3 milioane de dolari în Polonia

PayPal Europe - amendă de 27,3 milioane de dolari în Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

 

Autoritatea poloneză de supraveghere antitrust și protecția consumatorilor a impus o amendă de 106,6 milioane de zloți (27,3 milioane de dolari) PayPal Europe, pentru că nu a precizat consumatorilor, în clauzele contractuale, activitățile pentru care aceștia ar putea fi amendați, a declarat luni instituția (UOKiK), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

UOKiK a spus că activitățile interzise care ar putea aduce sancțiuni au fost descrise într-un mod neclar și este posibil ca utilizatorii să nu înțeleagă exact ce nu este permis și ce măsuri ar putea lua compania în astfel de cazuri, scrie News.ro.

TABEL&DOCUMENT ANRE plusează ușor la majorarea unui factor-cheie din calculul tarifelor de rețea la energie și gaze, dar mai puțin decât vor operatorii CITEȘTE ȘI TABEL&DOCUMENT ANRE plusează ușor la majorarea unui factor-cheie din calculul tarifelor de rețea la energie și gaze, dar mai puțin decât vor operatorii

"Clauzele PayPal sunt generale, ambigue și de neînțeles. Când citește aceste prevederi, un consumator nu poate prezice care dintre acțiunile sale pot fi considerate interzise sau ce sancțiuni le pot fi impuse de către antreprenor", a declarat șeful UOKiK, Tomasz Chrostny.

”Prin urmare, PayPal are o posibilitate nelimitată de a decide după bunul plac dacă utilizatorul a săvârșit o acțiune interzisă și cu ce sancțiune se va confrunta aceasta, care poate fi, de exemplu, blocarea banilor în cont”.

Decizia nu este definitivă și PayPal are posibilitatea de a face apel la o instanță, a spus UOKiK.

”PayPal se angajează să-și trateze clienții în mod corect și să le ofere informații exacte, ușor de înțeles și transparente”, a spus compania într-un comentariu trimis prin e-mail.

”Am lucrat îndeaproape cu UOKiK pe parcursul investigației sale și revizuim anunțul de astăzi. După cum afirmă UOKiK, această decizie nu este definitivă și va exista posibilitatea de a face apel”, a adăugat aceasta.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
paypal europe
polonia
amenda