Fostul ministru de externe al Austriei care s-a refugiat în Rusia revine în diplomație cu un nou rol: este ambasadorul lui Putin pentru tigri

Fostul ministru de externe al Austriei care s-a refugiat în Rusia revine în diplomație cu un nou rol: este ambasadorul lui Putin pentru tigri
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Karin Kneissl, fost ministru de externe al Austriei și fană declarată a Rusiei, se întoarce oficial în arena diplomatică, conducând un proiect drag președintelui rus. Ea își va asuma un nou rol de ambasadoare pentru conservarea tigrilor siberieni din Rusia, scrie POLITICO, citând agenția rusă de presă RIA Novosti. Fostul diplomat, care a dansat la nunta sa cu liderul rus, va asista în afacerile sale internaționale Centrul Tigrului de Amur, o organizație rusă de conservare înființată la inițiativa liderului de la Kremlin.

Noul său rol în cadrul Centrului îi va oferi lui Kneissl „opțiuni posibile pentru a ajuta atât populația (de tigri) în ansamblu, cât și la nivel de individ”, a declarat directorul Centrului pentru RIA Novosti.

Urmărește-ne și pe Google News
Turcia și-a consolidat statutul de hub regional de gaze grație unui acord pe zece ani cu Shell CITEȘTE ȘI Turcia și-a consolidat statutul de hub regional de gaze grație unui acord pe zece ani cu Shell
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Ea are multă experiență - și anume experiența europeană de a trata natura, de a restabili ceea ce s-a pierdut, și înțelege ca nimeni altul cât de dificil este și ce eforturi mari face Federația Rusă”, a spus directorul.

Kneissl, care este cunoscută pentru faptul că a dansat cu Putin la nunta sa, nu este dornică să apere doar speciile pe cale de dispariție. Ea a fost și un avocat vocal pentru Rusia, noua sa casă, pe scena internațională, scrie POLITICO.

Diplomatul a condus Ministerul de Externe de la Viena din 2017 până în 2019, ca reprezentantă a Partidului Libertății, de extremă dreapta. Nunta ei din vara anului 2018 a atras atenția internațională atunci când președintele rus nu numai că a participat la eveniment, dar a și dansat un vals cu mireasa. Kneissl, pe atunci șeful diplomației austriece, a făcut chiar o reverență în fața lui Putin, scrie News.ro.

În anul următor, partidul său de extremă dreapta a fost zguduit de scandalul de complicitate cu Rusia al liderului său, iar miniștrii săi, inclusiv Kneissl, au fost dați afară din guvern.

Doina Vîlceanu, Chief Marketing Officer ContentSpeed, vine la Conferința Profit E-commerce CITEȘTE ȘI Doina Vîlceanu, Chief Marketing Officer ContentSpeed, vine la Conferința Profit E-commerce

Dar rușii i-au oferit o șansă la o viață nouă: a devenit o prezență obișnuită la RT, canalul internațional de știri susținut de Kremlin, iar în 2021 a intrat în consiliul de administrație al Rosneft, o companie petrolieră de stat.

Anul trecut, Kneissl s-a mutat în Rusia pentru a conduce un think-tank în orașul natal al lui Putin, Sankt Petersburg. Ea se implică activ în diplomație pentru Moscova, având, de exemplu, un discurs susținut în luna iulie a acestui an la o reuniune a Organizației Națiunilor Unite, în care a cerut încetarea livrărilor de arme către Ucraina.

Ministerul austriac de Externe a fost uimit de discursul fostului său lider la ONU: „Se pare că sezonul prostiilor a sosit și în Rusia”, a declarat la acea vreme un purtător de cuvânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
karin kneissl
rusia
austria