Un investitor a obținut autorizație de construire pentru prima casă de vacanță și drumul de acces aferent în zona înaltă a Bucegilor după ce autoritățile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidențial, turistic și de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, activiștii de mediu avertizând că muntele va fi astfel distrus, conform stirileprotv.ro.
Potrivit stirileprotv.ro, după ce autoritățile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidențial, turistic și de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, loturile de teren din zonă, scoase la vânzare pe internet, stârnesc tot mai mult interes, iar activiștii de mediu spun că muntele va avea de suferit, în condițiile în care se lucrează deja la drumul care va merge spre prima casă de vancată, scrie News.ro.
CITEȘTE ȘI Atenție: Wizz Air refuză să accepte din partea pasagerilor anumite bancnote în euroPlanul urbanistic aprobat de Consiliul Local Moroieni prevede că, pe o suprafață de 10 hectare, vor fi ridicate mai multe imobile, iar primarul susține că ar fi vorba și despre hoteluri și pensiuni, mai mulți investitori vrând să vină în zonă.
„Acești investitori doresc să aducă și utilitățile în zona Piatra Arsă. Sunt făcute studiile respective de către societățile acestea, în vederea de a se aduce apa din Bolboci și curentul dinspre Bușteni sau Sinaia, se vor duce gazele și în zona aceea. O să fie stație de epurare, tot dumnealor se ocupă”, a declarat pentru stirileprotv.ro Laurențiu Moraru, primarul din Moreni, care susține că există și .avizul administrației Parcului Natural Bucegi.
Horia Iuncu, directorul Parcul Natural Bucegi afirmă că toate construcțiile vor trebui să țină cont de arhitectura locală, fără geamuri termopan și culori stridente.