Rheinmetall se extinde pe piața din SUA

Rheinmetall se extinde pe piața din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2024

Rheinmetall va prelua furnizorul american de vehicule militare Loc Performance, printr-o afacere de 950 de milioane de dolari, a declarat grupul german din industria de apărare, cu scopul de a-și îmbunătăți șansele de a obține comenzi în valoare de miliarde de dolari, transmite Reuters.

”Achiziția extinde afacerile grupului cu armata americană, mărește baza industrială în SUA și creează un acces suplimentar pentru tehnologiile sale în America de Nord”, se arată în comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
UNIQA Asigurări a plătit cea mai mare despăgubire de pe piața asigurărilor de călătorie din România CITEȘTE ȘI UNIQA Asigurări a plătit cea mai mare despăgubire de pe piața asigurărilor de călătorie din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Loc, cu aproximativ 1.000 de angajați, operează fabrici în statele Michigan și Ohio, unde produce vehicule și produse blindate pentru clienții civili și militari. A spus că produce trenuri de transmisie, suspensii, sisteme de șenile, produse din cauciuc, produse de blindaj și structuri fabricate pentru vehicule, scrie News.ro.

Directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger, care a fost ținta unei tentative de asasinat din Rusia, a precizat în mod repetat că are mari speranțe pe piața din SUA și plănuiește achiziții.

Rheinmetall are deja fabrici în Statele Unite și cooperează, de asemenea, cu compania americană Lockheed Martin.

În special, Rheinmetall se așteaptă ca preluarea să îi ofere un avantaj în concurența pentru două contracte militare majore în SUA: programul XM30 pentru vehicule de luptă pentru infanterie (IFV) și proiectul CTT.

Capacitățile de producție actuale ale Loc Performance pot satisface cerințele critice de producție ale programelor.

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței - îngrijorări față de tranzacția prin care Mega Image vrea să preia magazinele Profi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței - îngrijorări față de tranzacția prin care Mega Image vrea să preia magazinele Profi

Rheinmetall este unul dintre cei doi participanți la faza de prototip a programului XM30 pentru a construi o nouă generație de tancuri ca succesor al Bradley IFV, cu un volum estimat de aproximativ 45 de miliarde de euro (50 de miliarde de dolari), pentru aproximativ 4.000 de vehicule.

De asemenea, compania participă la programul Common Tactical Truck (CTT) pentru 40.000 de camioane militare, în valoare de aproximativ 16 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
loc performance