Cu o înălțime de 58 de metri – doar puțin mai înalt decât Turnul Înclinat din Pisa, dar cu o greutate considerabil mai mare – buncărul St. Pauli din Hamburg, Germania, domină orizontul orașului de peste 80 de ani. Construit prin muncă forțată în timpul regimului nazist al lui Adolf Hitler, este o relicvă a celei mai întunecate perioade din istoria Germaniei – dar această carcasă de beton a avut parte de o renaștere surprinzătoare, scrie CNN.
Buncărul relansat din Hamburg este acum locația a două restaurante, un hotel Hard Rock cu cinci etaje și un bar și o grădină nou construite pe acoperiș, în formă de piramidă, din care vegetația verde curge abundent peste fațada de beton, arată G4Media.ro.
REVERB by Hard Rock este o completare potrivită pentru un oraș cu o istorie muzicală impresionantă – acesta este, la urma urmei, locul în care Beatles și-au început cariera la începutul anilor 1960. Cartierul Karoviertel în care se află buncărul cu aspect de fortăreață este o enclavă cool plină de cafenele elegante și magazine vintage, plus clubul de noapte Knust – dat în folosință într-un abator recondiționat.
Facilități
Camerele hotelului variază de la 180 de euro pentru o cameră clasică, cu facilități, inclusiv un televizor cu ecran plat de 55 inch și asistent Alexa în cameră, la 269 de euro pentru un apartament cu vederi panoramice la nivelul orașului.
Hotelul are, de asemenea, genul de detalii moderne pe care le-ați aștepta în orice hotel care se respectă, cum ar fi self check-in, tehnologie inteligentă și spații de co-working. Totuși, nu trebuie să fiți oaspeți ai hotelului pentru a vă bucura de facilitățile buncărului.
CITEȘTE ȘI Marcel Boloș: Legea salarizării unice trebuie legată cu indicatorii de performanță și corelată cu ceea ce se întâmplă în sectorul privat. Cum explică diferența mare dintre salariul mediu din sectorul public și cel mediu pe economie sau din sectorul privatLa parter, există cafeneaua și barul Constant Grind și un Rock Shop pentru cei care caută produse Hard Rock. Barul-restaurant Karo & Paul, al bucătarului german de televiziune Frank Rosin, s-a deschis ca bar în aprilie 2024 și ocupă primele trei niveluri ale clădirii.
Zona de restaurant este încă în curs de dezvoltare. În cele din urmă, la ultimul etaj se află grădina de pe acoperiș Green Beanie, cu bar și pasarelă în jurul clădirii, care poate fi accesată gratuit de către public.
Buncărul de la Hamburg a fost unul dintre cele opt turnuri antirachetă – buncăre antiaeriene supraterane care aveau și rol de adăposturi antiaeriene – construite de Germania după raidurile aeriene britanice asupra Berlinului în 1940.