Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a coborât cu 0,9% în octombrie 2018, comparativ cu luna precedentă, în condițiile în care scăderea prețurilor la produse lactate, carne și uleiuri vegetale a contracarat creșterea prețului la zahăr, a anunțat, joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează Reuters.
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În luna octombrie 2018, acest indice a ajuns la un nivel de 163,5 puncte, în scădere cu 0,9% față o valoare revizuită de 164,9 puncte în luna septembrie și cu 7,4% sub nivelul din luna octombrie 2017, scrie Agerpres.
În paralel, FAO și-a îmbunătățit estimările privind recolta mondială de cereale în 2018, până la 2,601 miliarde tone, în creștere cu aproape 10 milioane de tone față de estimarea precedentă, dar cu 57 de milioane de tone sau 2,1% sub producția record înregistrată în 2017.