Perla Harghitei, cifră de afaceri în creștere cu 20% față de anul trecut. Compania are în derulare investiții de 40 milioane euro. O stație de gospodărire a apei de 6 milioane euro, în curs de finalizare

Perla Harghitei, cifră de afaceri în creștere cu 20% față de anul trecut. Compania are în derulare investiții de 40 milioane euro. O stație de gospodărire a apei de 6 milioane euro, în curs de finalizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Perla Harghitei, una dintre cele mai importante companii de îmbuteliere de apă minerală naturală din România, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 151 milioane lei (echivalentul a 30,5 milioane euro), în creștere cu 20% față de anul precedent. Creșterea volumului de unități vândute a fost de 19%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Principalele motive care stau la baza acestor rezultate sunt întărirea echipei în mai multe zone-cheie ale companiei, îmbunătățirea proceselor operaționale, focusul echipei comerciale și consolidarea relațiilor cu partenerii de distribuție. De asemenea, noua platformă de comunicare a brandurilor a contribuit la creșterea notorietății mărcii Perla Harghitei.

FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia a decis unde va deschide primele magazine din afara Bucureștiului. Recrutări cu salarii atractive CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia a decis unde va deschide primele magazine din afara Bucureștiului. Recrutări cu salarii atractive

Compania, care a anunțat un plan de investiții multianual de 40 de milioane de euro în vara anului trecut, estimează că ritmul susținut de creștere se va menține și în 2024.

„Semnalele care vin dinspre partenerii comerciali și consumatori sunt îmbucurătoare. Ca prioritate strategică, pe termen mediu și lung, ne propunem să consolidăm stilul de guvernanță corporativă responsabilă, prin optimizarea și digitalizarea activităților și investiții în tehnologie. Rezultatul final pe care îl urmărim este valorificarea cu responsabilitate a acestei resurse prețioase - apa minerală naturală”, a declarat Mihai Neagu, CEO Perla Harghitei, numit în funcție vara anului trecut.

Perla Harghitei, cu fabrica la Sâncrăieni (județul Harghita), are în portofoliu brandurile Perla Harghitei și Tiva Harghita.

Potrivit managementului companiei, segmentul de sticlă returnabilă rămâne unul strategic, Perla Harghitei intenționând să extindă rețeaua de distribuție și investițiile operaționale viitoare. „Deocamdată segmentul este mic, dar suntem determinați să contribuim la instalarea noilor obiceiuri de consum”, a completat Mihai Neagu.

Perla Harghitei va continua să investească în modernizarea și eficientizarea sistemelor de captare, îmbuteliere și livrare a apelor minerale naturale din portofoliu, fiind în curs de finalizare a unei investiții de aproximativ 6 milioane euro în stația de gospodărire a apei.

FOTO Kaufland se extinde pe litoralul românesc CITEȘTE ȘI FOTO Kaufland se extinde pe litoralul românesc

Apa minerală naturală în bazinul Ciucului Inferior de la poalele Munților Harghita a fost descoperită în anii ’50, zona vulcanică oferind un potențial important de resurse. În 1974 s-a construit fabrica actuală în Sâncraieni (județul Harghita) și a început comercializarea apelor sub brandul Perla Harghitei.

Brandurile Perla Harghitei și Tiva Harghita sunt disponibile consumatorului în variantele plată, carbo și ușor carbo.

viewscnt
Afla mai multe despre
perla harghitei
apa minerala