Lidl schimbă CEO-ul în România

Lidl schimbă CEO-ul în România
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 13:48

După 3 ani petrecuți la conducerea Lidl România, Marco Giudici preia o funcție strategică în echipa internațională de Achiziții a Grupului Lidl. Noul CEO al Lidl România va fi José Alberto Chueca Val.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cu o experiență de aproape 20 de ani în retail, Marco Giudici a devenit membru al Consiliului de Conducere Lidl România în 2015, deținând funcția de Director Național Achiziții și Marketing până în 2019. Ulterior, și-a continuat activitatea în cadrul sediului central al Grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoționale și category management la nivel de grup, iar din octombrie 2021 a preluat rolul de CEO Lidl România.

FOTO Lanțul de magazine Very Nice Retail intră pe piața românească CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de magazine Very Nice Retail intră pe piața românească

Din septembrie 2024, José Alberto Chueca Val va deveni Președinte al Consiliului de Conducere Lidl România. Alberto Chueca are experiență atât în sectorul financiar – legal, cât și în retail și face parte din Grupul Lidl de aproape 15 ani. În acest timp, a ocupat diverse funcții de conducere în echipa de Vânzări, iar în ultimii 6 ani a fost Director de Vânzări și Operațiuni în Consiliul de Conducere Lidl Spania.
Totodată, de la 1 iulie 2024, din Consiliul de Conducere Lidl România va face parte Yohann Guyard, preluând rolul de Director Național de Vânzări de la Damian Nowicki, care se întoarce în echipa Lidl Polonia. Yohann Guyard face parte din echipa Lidl din 2006, atunci când s-a alăturat echipei de Vânzări din Franța, ulterior evoluând în cadrul companiei și ocupând diverse funcții de conducere. În ultimii 7 ani, el a făcut parte din Consiliul de Conducere Lidl Franța în calitate de Director Național de Vânzări și Logistică.

Astfel, de la 1 septembrie 2024, Consiliul de Conducere Lidl România va fi format din: José Alberto Chueca – Președinte al Consiliului de Conducere (CEO), Olga Draguinea – Director Național Financiar și Administrativ (CFO), Georgiana Radu – Director Național Achiziții și Marketing, Yohann Guyard – Director Național Vânzări, Irina Mușan – Director Național Servicii Centrale și Expansiune și Ionela Sulugiuc – Director Național Resurse Umane. 

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, rețeaua de magazine Lidl România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, cu un profit net de aproximativ 1 miliard de lei.

Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2023 este 4,7%, în scădere față de anul anterior (5,3%), când cifra de afaceri a a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net, de aproape 1 miliard de lei.

„Am înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 18% față de anul precedent, dar rata de profitabilitate este în scădere față de anul anterior, de la 5,3% la 4.7%”, a spus Marco Giudici, CEO Lidl România.

FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare retailer alimentar de proximitate din Polonia și-a fixat deja încă o țintă în România - Intră în concurență cu 5 to Go

Profit.ro a anunțat anul trecut că Lidl a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri netă de peste 18,5 miliarde de lei și un profit net de aproximativ 1 miliard de lei, rezultat cu care rămâne în continuare în fața Kaufland, pe care a detronat-o în 2020 din fruntea ierarhiei retailerilor locali.

Lidl schimbă CEO-ul în România

În anul 2021, cifra de afaceri a fost de 15 miliarde lei, iar profitul net, de aproape 900 de milioane de lei. 

 

Lidl schimbă CEO-ul în România

Kaufland a depășit în 2022 în România afaceri de 16 miliarde lei (de la 13,9 miliarde lei în 2021), cu un profit net în scădere la 884,3 milioane lei (de la 887 milioane lei în anul precedent).

Boc anunță când vor ajunge «cârtițele» la Cluj pentru lucrări la metrou și când va fi dat în folosință CITEȘTE ȘI Boc anunță când vor ajunge «cârtițele» la Cluj pentru lucrări la metrou și când va fi dat în folosință

Cum a anunțat Profit.ro la precedentul exercițiu financiar, Lidl, după o creștere de aproape 14% în 2021 față de anul anterior, a continuat să conducă piața de retail locală,  Kaufland fiind pe locul 2, detronată din fruntea clasamentului în 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
magazin
marco giudici