Ungaria va renunța la plafonarea prețurilor produselor alimentare

Ungaria va renunța la plafonarea prețurilor produselor alimentare
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:56

Ungaria va renunța, începând cu data de 1 iulie 2024, la reducerile obligatorii de preț la anumite alimente de bază impuse marilor retaileri, pe fondul scăderii inflației, a anunțat marți Ministerul Economiei de la Budapesta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Guvernul premierului Viktor Orban a introdus în iunie 2023 reduceri obligatorii de preț, după ce Ungaria a înregistrat cea mai ridicată inflație din Uniunea Europeană.

FOTO ING își notifică clienții că a lansat o nouă funcție. Acum pot fi blocate operațiuni nefolosite CITEȘTE ȘI FOTO ING își notifică clienții că a lansat o nouă funcție. Acum pot fi blocate operațiuni nefolosite

"Inflația se diminuează, salariile reale înregistrează creșteri din septembrie 2023, ceea ce înseamnă venituri mai ridicate pentru familii, contribuind la precauții mai reduse și, prin urmare, la majorarea consumului", a precizat Ministerul Economiei.

În ianuarie 2023, rata anuală a inflației a atins nivelul de vârf de 25,7%, dar de atunci a revenit la ținta Băncii Centrale de 2% - 4%. În mai, rata anuală a inflației s-a situat la 4%, scrie Agerpres.

Conform reglementărilor introduse în iunie 2023, retailerii de alimente cu vânzări anuale de peste un miliard de forinți (2,72 milioane de dolari) erau obligați ofere reduceri săptămânale la 20 de produse alimentare, inclusiv carne de porc, lapte, brânză și pâine, de cel puțin 15%, comparativ cu cel mai scăzut preț oferit în precedentele 30 de zile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
plafonare