Agenția Federală pentru Siguranță Alimentară (Afsca) din Belgia a ordonat producătorului italian de dulciuri Ferrero să oprească deocamdată producția la fabrica din Arlon (Belgia) și să recheme toate produsele fabricate la această unitate, din cauza temerilor privind o epidemie de salmonella, transmite DPA.
"Agenția a retras vineri autorizația fabricii Ferrero din Arlon. Întreaga gamă de produse Kinder de la această unitate este retrasă de la comercializare, indiferent de data la care au fost produse", au informat autoritățile belgiene, care acuză Ferrero că nu a prezentat suficiente informații în timpul investigației, scrie Agerpres.
Sunt vizate produsele Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi și Schoko-Bons produse în Arlon.
Și distribuitorilor li s-a cerut retragerea produselor din magazine.
Fabrica din Arlon nu va fi redeschisă până când nu vor fi îndeplinite toate cerințele privind securitatea alimentară, a precizat Afsca.
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) anunțase miercuri că împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) investighează zeci de cazuri de infecție cu salmonella care au legătură cu consumul de produse de ciocolată în cel puțin nouă state europene.
Ferrero susține că niciun produs marca Kinder comercializat pe piață nu a ieșit pozitiv atunci când a fost testat pentru salmonella. Au fost retras de la comercializare și produsele Ferrero din Statele Unite și Australia.
Toxiinfecțiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoțite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.