Experți: Oferta publică inițială a Shein în SUA este ca și moartă

Experți: Oferta publică inițială a Shein în SUA este ca și moartă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

Speranțele companiei de comerț electronic Shein, fondată în China, de a se lista la bursă în Statele Unite devin din ce în ce mai slabe, pe măsură ce tensiunile crescânde între Beijing și SUA afectează afacerile și comerțul, conform experților, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania, evaluată ultima dată la 66 de miliarde de dolari, a depus în mod confidențial cerere să devină publică în SUA în noiembrie. De atunci, s-a confruntat cu rezistență în încercarea de a se alătura sferei americane de retail, inclusiv prin numeroase încercări respinse de a deveni membru al Federației Naționale de Retail, cea mai mare asociație comercială din industrie, a relatat anterior CNBC.

Agro TV: Porumbul bagă fermierii în faliment CITEȘTE ȘI Agro TV: Porumbul bagă fermierii în faliment

Solicitarea Shein de a se lista la bursă a avut loc în condițiile în care a devenit un nume cunoscut în SUA, oferind prețuri mici și lansarea rapidă de noi stiluri, scrie News.ro.

Compania este pe cale să preia o cotă de piață majoră de la comercianții cu amănuntul din SUA, în special de la Gap, TJX Companies și Macy’s, conform datelor UBS de anul trecut, și continuă să concureze Target, Walmart și Amazon.

Dar, pe măsură ce opoziția politică la IPO-ul său din SUA crește, Shein pare să schimbe vitezele, deoarece se pregătește să depună documentele, în mod confidențial, pentru o listare de 50 de miliarde de lire sterline la bursa din Londra, în săptămânile următoare.

Probabil că Shein ar fi preferat să se listeze în SUA, deoarece oferta acolo ar putea aduce o evaluare mai mare decât în ​​Marea Britanie, a declarat Angelo Bochanis, analist IPO la Renaissance Capital, care oferă cercetări înainte de IPO și ETF-uri axate pe IPO.

Dar calea sa nu a fost ușoară, deoarece oficialii federali și de stat solicită Comisiei pentru bursă și valori mobiliare să examineze sau chiar să blocheze oferta publică inițială în SUA.

”Studierea companiilor cu profil înalt și cu rădăcini în China este foarte în vogă politic în acest moment în Statele Unite”, a spus Bochanis. O IPO la Londra ar putea fi, teoretic, mai ușoară decât o ofertă în SUA, potrivit lui Bochanis.

Dacă listarea Shein la Londra va reuși, este puțin probabil să continue să mai urmărească o listare în SUA, a spus profesorul de finanțe de la Universitatea din Florida Jay Ritter, care studiază IPO-urile.

Nu toate companiile legate de China se încurcă în rețelele tensiunilor politice în creștere. Compania chineză de vehicule electrice Zeekr a devenit publică în SUA luna trecută. A devenit una dintre primele companii chineze proeminente care a făcut acest lucru în SUA, chiar dacă administrația Biden a reprimat din ce în ce mai mult vehiculele electrice produse din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
oferta publică inițială
shein
sua