CONFIRMARE Lanțul de simigerii Luca depășește borna afacerilor de 100 milioane euro. A ieșit în premieră în afara României

CONFIRMARE Lanțul de simigerii Luca depășește borna afacerilor de 100 milioane euro. A ieșit în premieră în afara României
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Lanțul de simigerii Luca a avut în 2023 afaceri de aproape 526 milioane lei, cu 42% peste cele din 2022, cifre avansate anterior de Profit.ro, și un profit net de 46,6 milioane lei, cu 13% peste anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Numărul de angajați a ajuns la 2.371, în creștere cu 16%, conform datelor raportate acum.

Recent, Luca a ieșit în premieră în afara României și a deschis o simigerie la Varșovia.

Retailerul sloven Vitapur Home intră pe piața locală CITEȘTE ȘI Retailerul sloven Vitapur Home intră pe piața locală

Polonia este prima piață externă în care intră lanțul românesc. Oferta pe piața poloneză va include majoritatea produselor disponibile în prezent pe piața din România.

LUCA intenționează să mai deschidă în Polonia 8-10 brutării până la sfârșitul acestui an, atât în ​​centrul Varșoviei, cât și în alte orașe. Brutăriile vor fi amplasate direct pe stradă sau în centre comerciale.

CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda vine în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Cel mai mare lanț de restaurante fast-food din Finlanda vine în România

„Piața poloneză este matură și, din punct de vedere al obiceiurilor de consum, asemănătoare cu cea din România. Sperăm ca, pe lângă gustul produselor, clienții polonezi să fie atrași și de raportul calitate-preț”, este argumentul companiei.

Lanțul este controlat de băcăuanul George Adragăi.

Intrat pe piața locală în 2010, lanțul de simigerii are astăzi aproximativ 150 puncte de vânzare.

În 2022, compania care operează lanțul a avut afaceri de 367,9 milioane lei (plus 75% față de anul pandemiei 2021) și un profit net de 41 milioane lei (mai mare cu 34%), cu peste 2.000 de angajați.

Pentru anul trecut sunt însă deja indicate venituri de peste 100 de milioane de euro, o creștere de 42% față de anul precedent, a anunțat anterior Profit.ro.

Anul trecut, în România au fost deschise 18 noi brutării, iar planurile pentru 2024 includ menținerea trendului ascendent atât pe piața din România, unde LUCA intenționează să deschidă alte 20 de locații, cât și - de acum - la nivel internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
luca
ajutor de stat
covrigi