Vinul zilei: un roze din Drăgășani, obținut din Cabernet Sauvignon și Merlot, un vin discret și elegant, cu note de fructe roșii, savuros alături de salate de sezon, cocktail de creveți sau preparate la grătar

Vinul zilei: un roze din Drăgășani, obținut din Cabernet Sauvignon și Merlot, un vin discret și elegant, cu note de fructe roșii, savuros alături de salate de sezon, cocktail de creveți sau preparate la grătar
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 iun 2024

Recomandarea noastră de astăzi, Cuvee Alexis 2023, este un mix interesant de Merlot și Cabernet Sauvignon, propunerea Cramei Avincis.

Povestea Avincis începe în anul 1927, când Maria și Iancu Râmniceanu, un ofițer al Armatei Române, au achiziționat un conac înconjurat de vii în Drăgășani. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul ei, Valeriu Stoica, au hotărât să continue tradiția familiei. Astfel, în 2011, a fost deschis domeniul Vila Dobrușa, care cuprinde conacul, crama Avincis și mai multe hectare de vie, pădure și amenajări peisagistice. În prezent, Avincis îmbină tradiția cu modernitatea, vinurile produse aici fiind recunoscute și premiate peste tot în lume.

Urmărește-ne și pe Google News

Cuvee Alexis Rose 2023 are o frumoasă nuanță de roz somon, vinul impresionând încă de la primele arome de căpșune sălbatice și petale de trandafir. Pe palat, vinul se dezvăluie savuros, cu note de cireșe proaspete și un final ușor înțepător. Se recomandă să fie servit la 7 grade Celsius, alături de aperitive, salate de sezon, avocado, cocktail de creveți, legume și preparate la grătar.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Răzvan Avram: “Un roze din Cabernet Sauvignon și Merlot, provenind din regiunea Drăgășani (județul Vâlcea), un vin discret și elegant, cu note de fructe roșii și o bună mineralitate. Culoarea este roz pal, iar nasul, reținut, vine cu căpșuni și impresii calcaroase. Corp suplu, o bună aciditate și alcool perfect integrat (12,5%). Gustul, delicat, aduce senzații de cireșe de mai și grapefruit roz. Postgust proaspăt, cu tonuri citrice, puțin dulcege.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin