Dividendele record plătite de Chanel au adus proprietarilor peste 12 miliarde de dolari în trei ani

Dividendele record plătite de Chanel au adus proprietarilor peste 12 miliarde de dolari în trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Familia care controlează producătorul de articole de lux Chanel a încasat dividende în valoare de 12,4 miliarde de dolari de pe urma câștigurilor pe care Chanel le-a realizat în ultimii trei ani, ceea ce a contribuit la o creștere semnificativă a averilor personale ale proprietarilor și le susțin eforturile de a-și diversifica afacerilor dincolo de fashion, transmite Bloomberg.

Potrivit unor documente bursiere, holdingul din Insulele Cayman al familiei Wertheimer urmează să primească dividende în valoare de 5,7 miliarde de dolari pentru rezultatele din 2023, cele mai mari dividende anuale plătite după ce Chanel a început să-și publice rezultatele financiare la Londra, în urmă cu șase ani. Dividendele de 5,7 miliarde de dolari pentru anul 2023 se adaugă celor de 1,7 miliarde de dolari pentru anul 2022 și celor de cinci miliarde de dolari pentru anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Nou pas pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamț CITEȘTE ȘI Nou pas pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamț
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Toți acești bani au contribuit la o creștere cu 19% a averii nete a membrilor familiei Wertheimer în ultimul an, până la 108 miliarde de dolari, și o creștere de aproximativ 26% față de situația înregistrată la plata dividendelor pentru anul 2021. Cei doi frați, Alain, 75 de ani, și Gerard, 72 de ani, dețin participații egale în holdingul din Insulele Cayman care controlează Chanel, pe care le-au moștenit în calitate de nepoți ai unuia dintre partenerii inițiali de afaceri ai celebrei Gabrielle "Coco" Chanel.

Membrii familiei Wertheimer se numără printre francezii foarte bogați ale căror averi din cosmetice și produse de lux au crescut exploziv în ultimii ani, pe măsură ce consumatorii au cumpărat genți și parfumuri de lux. Printre membrii acestui grup se numără Bernard Arnault, fondatorul LVMH și cel mai bogat om de pe planetă, moștenitoarea imperiului L'Oreal, Francoise Bettencourt Meyers, care este cea mai bogată femeie din lume, și familia care stă în spatele producătorului de genți de lux Hermes International SCA, scrie Agerpres.

Familia Wertheimer profită de pe urma modului în care imperiul lor este structurat din punct de vedere geografic.

Insulele Cayman nu percep taxe pe dividende pentru companiile locale în timp ce Marea Britanie, unde Chanel își are sediul social, nu aplică taxe pe dividende plătite de o firmă britanică unei alte firmă peste hotare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dividende
chanel