Vânzările și pre-vânzările rezidențiale ale One United Properties ajung la 123,3 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024

Vânzările și pre-vânzările rezidențiale ale One United Properties ajung la 123,3 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

One United Properties, investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din România, raportează vânzări și pre-vânzări rezidențiale în valoare de 123,3 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024.

În semestrul 1 2024, Grupul a vândut și pre-vândut 452 de apartamente și unități comerciale, cu o suprafață totală de 43.809 mp, 624 de locuri de parcare și alte tipuri de unități.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT LIVE Fondator MOCAPP: Ne uităm către un exit parțial sau total, iar pentru anul viitor țintim o evaluare de 8 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Fondator MOCAPP: Ne uităm către un exit parțial sau total, iar pentru anul viitor țintim o evaluare de 8 milioane de euro
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„De la IPO-ul nostru de acum trei ani, One United Properties a livrat constant rezultate puternice, trimestru după trimestru. Prima jumătate a anului 2024 continuă această tendință, marcând o altă perioadă de creștere solidă pentru diviziile noastre de rezidențial și de birouri. Pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru locuințele noastre de calitate superioară, am început pre-vânzările pentru a doua fază a dezvoltării emblematice One Lake District, unde echipa noastră de vânzări a vândut 165 de unități în numai o lună. Ceea ce iese în evidență în prima jumătate a anului 2024 este constanța la nivelul vânzărilor în toate sub-segmentele noastre țintă – premium, high-end și lux – cuprinzând atât dezvoltările finalizate, cât și pe cele aflate încă în construcție. Într-o piață în care oferta a scăzut de la an la an, abilitatea noastră de a satisface cererea extinsă a pieței cu produse de cea mai înaltă calitate este cea care ne-a diferențiat, permițându-ne să continuăm creșterea rapidă și să ne menținem poziția de lider”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

La sfârșitul lunii mai 2024, au demarat pre-vânzările pentru a doua fază a dezvoltării One Lake District, unde se construiesc 867 de unități. Astfel, până la 30 iunie 2024, 66% din unitățile disponibile aflate în dezvoltare și livrate au fost vândute. Sumele pe care compania urmează să le încaseze în baza contractelor încheiate cu clienții până la 30 iunie 2024 vor totaliza 331 de milioane de euro în numerar suplimentar până în 2026. În plus, 79 de milioane de euro au fost încasate numai în primul semestru din 2024.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, veniturile din chirii ajungând la 14 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024, o creștere de 21% comparativ cu prima jumătate a anului 2023. Această activitate a continuat să fie una robustă, astfel încât în primul semestru al anului 2024 divizia de birouri a One United Properties a închiriat și pre-închiriat 8.100 mp de spații de birouri și retail în fazele 1 și 2 ale dezvoltării One Cotroceni Park. Până la 30 iunie 2024, 95% din portofoliul comercial existent al Grupului era deja închiriat. Mai mult, Compania a semnat multiple prelungiri de contracte de închiriere pentru o suprafață totală de 6.770 mp.

„La sfârșitul lunii iunie, One United Properties avea 4.041 de unități în construcție, cu o valoare totală brută de dezvoltare de 1,3 miliarde de euro. Impactul nostru asupra orașului București și asupra economiei locale este cu adevărat fără egal. Acest impact merge dincolo de crearea de locuri de muncă și contribuțiile fiscale și include și îmbunătățirea standardului de viață pentru mii de rezidenți și oferirea de spații de birouri de top pentru zeci de mii de profesioniști. Pe măsură ce ne extindem divizia comercială, în special cu lucrările aflate în plină desfășurare la One Gallery și One Athénée, precum și noile șantiere inaugurate la Mondrian Hotel și One Technology District, nu doar că ridicăm nivelul de trai în București, dar poziționăm orașul ca o destinație urbană importantă în Europa, plasându-l definitiv pe harta globală a turismului”, a adăugat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

Google încetează să mai producă Chromecast CITEȘTE ȘI Google încetează să mai producă Chromecast

La 30 iunie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 285.100 mp de terenuri pentru dezvoltări ulterioare, cu un total de drepturi de construire supraterane brute de aproximativ 988.000 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a 7.000 de apartamente, spații comerciale aferente comunităților și 146.000 mp de clădiri comerciale pentru închiriere. Dintre clădirile comerciale pentru închiriere, 121.000 mp vor găzdui birouri, iar restul de 25.000 mp sunt situate în clădiri care vor fi restaurate.

One United Properties a anunțat recent începerea lucrărilor de amenajare pentru hotelul Mondrian din București, data estimată pentru finalizare fiind 2026.

Dezvoltatorul a semnat oficial parteneriatul cu Ennismore, companie de ospitalitate și lifestyle, pentru a deschide un Hotel Mondrian, în București, operațiune anunțată la finele anului trecut, în luna martie.

One United Properties a semnat în luna aprilie un contract de exclusivitate cu Ennismore pentru a aduce brandul hotelier The Hoxton în proiectul One Downtown, de lângă Teatrul Odeon din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
apartamente