FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

Proiectul propus de familia Halagian

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 aug 2024

Compania Auto Center, moștenită de familia fostului antrenor de fotbal Florin Halagian, a inițiat un proiect rezidențial în locul depozitelor sale din cartierul bucureștean Militari, pe care intenționează să le demoleze, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Florin Halagian, antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga I de fotbal și care a construit generația Stelei din 1986, a retras Auto Center de la tranzacționarea pe piața secundară a Bursei de Valori București în martie 2019, cu câteva luni înainte de decesul său.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Proiect imobiliar de 1 miliard de euro în București CITEȘTE ȘI FOTO Proiect imobiliar de 1 miliard de euro în București
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Familia sa, Iuliana Halagian (fostă stewardesa a TAROM), Cornelia Halagian Ungurean și Constanța Halagian, a moștenit compania și, acum, a inițiat în locul unității din Militari un proiect rezidențial care prevede construcția unui bloc sub forma literei H, cu două subsoluri pentru 84 de locuri de parcare, parter, 3 etaje, plus etajele 4 și 5 retrase, care are prevăzute 67 de apartamente.


FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

Planul vizează și demolarea depozitelor de pe terenul de aproape 7.000 de metri pătrați, amplasat între autobaza STB Militari și complexul rezidențial Ten Blocks.

EXCLUSIV Immofinanz discută cu cel mai mare distribuitor independent de motorină vânzarea celui mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Immofinanz discută cu cel mai mare distribuitor independent de motorină vânzarea celui mai valoros complex de birouri al său din România

Principalul chiriaș al depozitelor Auto Center din Militari este producătorul român de încălțăminte Il Passo.


Zona din jurul metroului Păcii a devenit foarte activă pe harta rezidențială a Bucureștiului, după ce familia turcă Eskiocak a pus pe piață și vândut integral 1.284 de apartamente în cadrul Rotar Park Residence.

CONFIRMARE Guvernul lansează riposta împotriva israelienilor de la Plaza Centers și cere despăgubiri pentru Casa Radio CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul lansează riposta împotriva israelienilor de la Plaza Centers și cere despăgubiri pentru Casa Radio

Asta l-a motivat și pe pilotul Radu-Tudor Vasile, fiul fostului prim-ministru Radu Vasile, care, alături de familia Marin, cu afaceri în domeniul tipografic și construcții, a început să dezvolte un ansamblu rezidențial cu 710 apartamente lipit de Autogara Militari.

Anterior celor două proiecte, în timpul crizei economice din 2008, omul de afaceri Sorin Crețeanu a construit ansamblul Ten Blocks cu 420 de apartamente.


FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

Florin Halagian, poreclit Armeanul, este antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga I, cu 878 de jocuri - formate din 432 de victorii, 176 de egaluri și 270 de înfrângeri, potrivit statisticilor publicate de RomanianSoccer.ro.

FOTO Dezvoltator susținut de unul dintre cele mai mari fonduri de pe Wall Street are undă verde să ridice în România primul său centru de date, un proiect uriaș în Militari CITEȘTE ȘI FOTO Dezvoltator susținut de unul dintre cele mai mari fonduri de pe Wall Street are undă verde să ridice în România primul său centru de date, un proiect uriaș în Militari


FOTO Familia lui Florin Halagian, fostul mare antrenor de fotbal, se pregătește să intre pe piața rezidențială

A antrenat cluburi precum FC Argeș, Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova. S-a retras din antrenorat în 2010.

EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare investitor imobiliar român a depășit borna de un miliard lei de pe urma mall-urilor și birourilor

În 2008 a fost decorat de președintele României de atunci, Traian Băsescu, cu Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a.

O serie de antreprenori români au făcut plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Cornel și Dan Vulpe din București, Vasile Armenean din Suceava, Dorin Mateiu din Alba, Gheorghe Buzdugan din Cluj, Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Iulian Iuga din Cluj, argeșeni Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani și familia de medici Andreea și Călin Ciubotaru din București.

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
florin halagian
auto center