Familia Grigore, proprietara companiei de consultanță imobiliară Sud Rezidențial, a lansat brandul Quantum Real Estate Group, prin intermediul căruia vrea să dezvolte, alături de alți 10 investitori imobiliari, patru proiecte rezidențiale cu 120 de case și vile și 6 clădiri comerciale în zona Berceni – Vidra din sudul Bucureștiului.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Printre dezvoltatorii atrași în investiție se numără constructorii ansamblurilor Brown Residence (Bogdan Păun), Viva Residence (Oana Lupu) și Kreisstadt Residence, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Cătălin Grigore și familia sa au cumpărat 25 hectare de teren în comuna Berceni, în urma unor investiții de peste 5 milioane de euro, pe care le va urbaniza și autoriza pentru construcție, după care le va preda dezvoltatorilor imobiliari cu care intră în parteneriat. Prin Quantum Real Estate Group sunt puse la dispoziția investitorilor o serie de resurse de dezvoltare imobiliară, plecând de la concept, marketing, vânzări prin SudRezidential.ro, finanțare bancară prin Credit24h.ro și până la materiale de construcții prin Avalon Romania Building Industry – furnizor înființat de familia Grigore în 2019.
CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? „Momentan, în aceste proiecte sunt angrenați 10 investitori imobiliari cu istoric în zona de sud a Bucureștiului, printre care dezvoltatorii brandurilor Kreisstadt, Viva și Brown“, a declarat, pentru Profit.ro, Cătălin Grigore, proprietarul companiei de consultanță Sud Rezidențial.
Anul acesta, ca o primă etapă de dezvoltare, au fost inițiate patru proiecte pe o suprafață de 5 hectare: Quantum Home Center, Quantum Garden Villas, Quantum Street Mall și Quantum Club Villas Residence, care vor viza construcția unui număr de peste 120 de case și vile, 6 clădiri comerciale și spații dedicate pentru shopping. În fazele următoare, proiectul va fi extins pentru edificarea de locuințe cu nivel redus de înălțime pe o suprafață de câteva zeci de hectare.
Quantum Home Center va fi o clădire de birouri, cu spații comerciale la parter, care va găzdui birourile grupului de lucru, un showroom de materiale, un departament de design interior, departamentul de vânzări și departamentul financiar, iar la ultimul etaj o cafenea.
Quantum Garden Villas va fi un proiect de mixt de vile, care se va întinde pe o suprafață de 16.000 de metri pătrați, el va fi urmat de Quantum Club Village, cu 68 de case, construite pe parcele de 350 de metri pătrați. Quantum Street Mall reprezintă construcția unui mic parc de retail.
CITEȘTE ȘI Experții THC.RO estimează o creștere solidă a mediului e-commerce în România și în 2021 Primele locuințe atât în Quantum Garden Villas, cât și în cadrul proiectului Quantum Club Village Residence vor fi livrate în a doua parte a anului 2021, iar clădirea centrală Quantum Home Center va fi dată în folosință până la finalul anului 2021. Proiectul comercial Quantum Street Mall urmează să fie inaugurat în prima parte a anului 2022.
Investitorul a încheiat un contract cu Romania Green Building Council, care va emite certificate verzi pentru casele construite. Intenția este de a dezvolta locuințe pasive și cu sisteme de Home Smart de la Google Home.
Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească și în ianuarie, cu un procent de 38% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 48.000 de contracte, fiind a șasea lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.
CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boalaVolumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.