Compania Symmetrica, producător autohton de pavele și borduri vibropresate, a livrat, anul trecut, pentru șase dintre cele mai importante proiecte pe care le-a avut în portofoliu, circa 179.000 de metri pătrați de pavele și 149.000 de metri liniari de borduri în valoare totală de 2,8 milioane de euro.
"Cele mai importante proiecte din anul anterior au fost desfășurate în orașe precum Bacău, Suceava, Pitești, Vaslui și Comănești", a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.
El a explicat că valoarea totală a produselor implicate în aceste proiecte a ajuns la circa 2,8 milioane de euro, acestea fiind folosite atât în reabilitarea infrastructurii urbane, îmbrăcarea și repararea trotuarelor, cât și pentru amenajarea unor platforme ecologice de colectare a gunoiului. În total, volumul produselor necesare s-a situat la 179.000 metri pătrați de pavele și 149.000 metri liniari de borduri, aproximativ 34% din acest volum fiind aferent doar proiectului de reabilitare urbană a municipiului Pitești, unul dintre cele șase proiecte mari ale companiei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În opinia sa, proiectul cu cea mai mare notorietate pe care Symmetrica l-au avut de realizat anul trecut a fost reabilitarea infrastructurii urbane pentru strada Ștefan cel Mare din Bacău. În această lucrare au fost utilizate 20.000 metri pătrați de pavele din cinci modele diferite, dar și 8.000 metri liniari de borduri de dimensiuni mari și mici.
Directorul executiv al Symmetrica a explicat că 60% din business-ul companiei de anul trecut a fost generat de livrările către proiectele publice, în timp ce restul au provenit din proiecte private, fie acestea comerciale ori industriale de proiecte rezidențiale, dar și de vânzările în rețelele de bricolaj.
Symmetrica este o companie românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile, înființată în 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60%) și Florin-Cristinel Stanciu (40%). Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012) și Cociu – Bistrița-Năsăud (2012).