FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, a demarat lucrările de construcție pentru ultima clădire a ansamblului TRIAMA Residence

FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, a demarat lucrările de construcție pentru ultima clădire a ansamblului TRIAMA Residence
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:12

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, controlat de milionari din Belgia, a demarat lucrările de construcție pentru a treia și ultima clădire a proiectului TRIAMA Residence. Bugetul alocat dezvoltării se ridică la 9 milioane de euro.

Amplasat aproape de centrul Capitalei, Triama Residence oferă în total 195 de apartamente. În luna septembrie, SPEEDWELL a demarat lucrările pentru a treia clădire din ansamblu, la  finalul cărorara va livra 61 de unități, ultimele din acest proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Cum va arăta fosta Rulmentul Brașov, cea mai veche fabrică a României din regimul comunist, închisă după 13 încercări de vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Cum va arăta fosta Rulmentul Brașov, cea mai veche fabrică a României din regimul comunist, închisă după 13 încercări de vânzare
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru următoarea perioadă, Speedwell pregătește dezvoltarea proiectelor QUEENS District, care urmează să fie livrat în primul trimestru al anului 2027 și CityZen, momentan în faza de autorizare și avansează lucrările pentru GLENWOOD ESTATE ansamblul rezidențial de vile premium din Corbeanca și THE MEADOWS, proiectul exclusivist amplasat pe malul lacului Grivița.

Tot în București, compania a finalizat primele două faze ale ansamblului TRIAMA Residence, primele trei clădiri, parte din faza 1 a proiectului rezidențial THE IVY și MIRO, clădirea de birouri de clasă A.

FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, a demarat lucrările de construcție pentru ultima clădire a ansamblului TRIAMA Residence


În zona de vest a țării, în Timișoara, Speedwell dezvoltă PALTIM un proiect mixed-use de regenerare urbană, situat în apropierea râului Bega și pregătește demararea lucrărilor de construcție pentru un nou proiect imobiliar situat pe terenul fostei fabrici de textile 1 IUNIE S.A.
Pe segmentul industrial-logistic, compania a finalizat faza a doua a SPACEPLUS West și a demarat lucrările pentru dezvoltarea SPACEPLUS East.

În ultimii ani, Speedwell a livrat RECORD PARK în Cluj, iar în prezent se extinde și în Brașov, un alt oraș regional important din România.

Profit.ro a anunțat recent că Speedwell pregătește un complex imobiliar mixt, cu birouri, apartamente, clinici medicale și un spital al rețelei medicale Regina Maria, pe terenul cumpărat anul trecut în zona Pipera de la grupul grecesc Atlas Corporation.

Comisarul european pentru energie: Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești CITEȘTE ȘI Comisarul european pentru energie: Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești

Speedwell a cumpărat anul trecut de la Atlas Corporation un teren în suprafață de 28.500 de metri pătrați, pe care se aflau 10 clădiri, în principal depozite, la un preț estimat la circa 14 milioane de euro, tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro.

Construcțiile existente pe teren au fost demolate în cursul acestui an și s-a demarat procesul de autorizare pentru un complex urban mixt.

Aproape jumătate din teren, mai exact 13.371 de metri pătrați, este rezervat construirii celui de-al patrulea spital din București al rețelei medicale Regina Maria, plus o clădire ce va găzdui clinici medicale.

FOTO Speedwell, deținut de milionari din Belgia, a demarat lucrările de construcție pentru ultima clădire a ansamblului TRIAMA Residence

Pe cealaltă jumătate de teren, Speedwell se pregătește să construiască două clădiri de birouri interconectate cu o suprafață cumulată de 23.500 de metri pătrați și 3 clădiri rezidențiale cu 250 de apartamente, a căror valoare combinată de dezvoltare se ridică la 130 de milioane de euro, potrivit informațiilor transmise pentru Profit.ro de Didier Balcaen, unul dintre fondatorii Speedwell.

În primăvara acestui an, pachetul majoritar de acțiuni al Speedwell a fost cumpărat de dezvoltatorul imobiliar belgian Straco Real Estate și compania de investiții belgiană Baltisse.

FOTO Regina Maria deschide cel mai mare Campus Medical dintr-un sector al Bucureștiului, pe locul unei foste fabrici CITEȘTE ȘI FOTO Regina Maria deschide cel mai mare Campus Medical dintr-un sector al Bucureștiului, pe locul unei foste fabrici

 

Dezvoltatorul imobiliar belgian Straco Real Estate este deținut de cuplul de miliardari Frederica Verheyden și soțul acesteia Gino de Raedt, care figurează pe locul 24 în topul celor mai bogați belgieni, realizat de publicația De Rijkste Belgen, cu active evaluate la 1,68 miliarde de euro.

Baltisse este, conform analizei Profit.ro, compania miliardarului belgian Filip Balcaen, poziționat pe locul 34 în topul celor mai bogați belgieni, realizat de publicația De Rijkste Belgen, cu active în portofoliu evaluate la 1,3 miliarde de euro. Filip Balcaen și Didier Balcaen nu sunt rude.

Baltisse a fost co-investitor, alături de Speedwell, în proiectul Record Park Offices din Cluj, vândut în 2022 fondului de investiții belgian AYA Properties Fund contra sumei de 35 de milioane de euro. Între Speedwell și AYA Properties Fund există o suprapunere limitată de acționari.  Baltisse și Straco erau prezente deja și în acționariatul firmelor care dezvoltă proiectul imobiliar Paltim din Timișoara.

Speedwell a finalizat, recent, vânzarea integrală a clădirii de birouri MIRO, pe care a dezvoltat-o în Băneasa, către Hili Properties, într-o tranzacție etapizată evaluată la circa 60 de milioane de euro.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 2 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, familia Huys – care deține grupul de construcții Recon, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească și pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD.

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
triama residence