Hong Kong vrea să elimine locuințele minuscule

Hong Kong vrea să elimine locuințele minuscule
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:35

Șeful Executivului din Hong Kong, John Lee, a arătat că ar dori să dispară apartamentele cu o suprafață mai mică de opt metri pătrați, emblematice pentru criza persistentă de locuințe din metropola chineză, și totodată a anunțat eliminarea taxelor de import pentru băuturile spirtoase, în ideea de a stimula economia, transmite AFP.

Guvernul din Hong Kong a promis că va face din chestiunile economice una dintre prioritățile sale pentru a duce metropola financiară "spre stabilitate și prosperitate".

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Guvernul amână majorarea impozitelor pe locuințe până la 1 ianuarie 2026, mișcare anunțată de Profit.ro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul amână majorarea impozitelor pe locuințe până la 1 ianuarie 2026, mișcare anunțată de Profit.ro
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În discursul său anual de politică generală, al treilea de la numirea sa în funcție în 2022 de către un comitet loial Beijingului, șeful Executivului, John Lee, a declarat că apartamentele cu o suprafață mai mică de opt metri pătrați vor fi interzise. Proprietarii acestor apartamente vor beneficia de un interval de timp pentru a se asigura că bunurile lor respectă această măsură, scrie Agerpres.

Pe lângă cele mai mari prețuri la imobiliare din lume, aproximativ 110.000 de gospodării, dintre cei aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong, ocupă apartamente care sunt la rândul lor împărțite în mai multe locuințe.

După un studiu guvernamental derulat în 2021, aproximativ 21% dintre gospodăriile din Hong Kong ocupau o astfel de locuință și se mulțumeau cu o suprafață mai mică de șapte metri pătrați, adică mai puțin decât suprafața unui loc de parcare.

Pep&Pepper își continuă expansiunea în România CITEȘTE ȘI Pep&Pepper își continuă expansiunea în România

De asemenea, John Lee a anunțat eliminarea taxelor la import pentru băuturile cu un conținut de alcool de peste 30% și un preț de peste 200 de dolari Hong Kong (23,6 euro), o măsură care vizează "încurajarea turismului și a consumului de alimente și băuturi premium".

Printre alte proiecte anunțate se numără o procedură de facilitare a imigrației pentru cumpărătorii de reședințe de lux și înființarea unui fond cu o valoare de 10 miliarde dolari Hong Kong (1,2 miliarde euro) pentru a investi în Inteligența Artificială și semiconductori.

Economia din Hong Kong are probleme în a reveni pe creștere după trei ani de restricții sanitare impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
hong kong
locuințe