FOTO Gabriel Arapalea, unul dintre proprietarii târgului Pucheni, printre cele mai mari angro-uri din țară, lucrează la extinderea ansamblului său rezidențial din Rahova. „Avântul cumpărătorilor din ultimele luni se temperează.“

FOTO Gabriel Arapalea, unul dintre proprietarii târgului Pucheni, printre cele mai mari angro-uri din țară, lucrează la extinderea ansamblului său rezidențial din Rahova. „Avântul cumpărătorilor din ultimele luni se temperează.“

Amplasamentul extinderii ansamblului Dream Residence

scris 2 iul 2021

Gabriel Alexandru Arapalea, proprietar al pieței Pucheni din București – unul dintre cele mai mari angro-uri de legume și fructe din țară, lucrează la extinderea cu încă 7 blocuri a ansamblului său rezidențial Dream Residence din sudul Bucureștiului, o valoare de piață de circa 50 de milioane de euro, potrivit informațiilor transmise Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul are în execuție două blocuri cu câte 97 de apartamente fiecare, urmează să înceapă lucrările la încă unul cu 108 apartamente, după care vine un calup cu 4 blocuri a câte 119 apartamente fiecare și o parcare supraterană cu 649 de locuri. Planul este ca, până în 2024, să se construiască toate cele 7 blocuri cu un total de 778 de apartamente, un volum similar cu cel deja construit și vândut în cadrul ansamblului existent Dream Residence. Valoarea proiectului în lucru a fost calculată de dezvoltator la circa 50 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Arapalea mai deține un teren de 3,7 hectare în spatele ansamblurilor Dream Residence și Confort Urban, pe care intenționează să continue dezvoltarea imobiliară. Pentru acest teren, dezvoltatorul nu a pregătit încă un plan.

„Finalizarea celor 7 blocuri depinde de evoluția pieței imobiliare. Cererea mare din ultimele 2 luni cred că a venit pe fondul unei panici a cumpărătorilor manifestată din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție și, implicit, al creșterii actuale și viitoare a prețurilor apartamentelor. Cred că se va mai tempera puțin piața. Din ce observ, cumpărătorii vor sta în expectativă până se vor regla prețurile în piață. Știm că urmează scumpiri de la 1 iulie la ciment, adezivi și cărămida. Noi, de 3 săptămâni, avem prețul de vânzare al apartamentelor în jurul la 1.250 de euro/metru pătrat, după o scumpire de 20% față de începutul anului. În ultimele 2 luni, prețurile materialelor de construcție au avut o medie de creștere de 36-38%. Am fost nevoiți să creștem prețurile. Marja de profit s-a redus substanțial“, a declarat, pentru Profit.ro, Gabriel Arapalea.


El face parte dintr-un grup de investitori, alături de Corina și Tudor Constantin, Alexandru-Marius Mînzat, Petre Lucian Cioboata Ruse și Ion-Alexandru Țariuc, care a ridicat mii de apartamente la marginea cartierului Rahova, cu profitul obținut din activitatea angroului Pucheni și din vânzarea de apartamente.

O parte a grupului a cumpărat circa 50 de hectare de teren în sudul Bucureștiului, de-a lungul intersecției străzilor Pucheni și Sălaj, și a început construcția unui proiect imobiliar mixt cu 5.000 de apartamente, care vine în completarea ansamblului Confort Urban și despre care Profit.ro a scris în exclusivitate.

În paralel cu Dream Residence, Petre Lucian Cioboata Ruse este deja cu structura ridicată la un prim bloc dintr-un total de 6 imobile, câte sunt programate în ansamblul Tower Residence, adică un total de 505 apartamente.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman - o nouă afacere imobiliară care sparge borna de preț CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman - o nouă afacere imobiliară care sparge borna de preț

Anul trecut, familia Arapalea, unul dintre acționarii indirecți ai Electroconstrucția Elco București, a vândut terenul pe care fabrica îl are lângă Parcul Carol din centrul capitalei companiei Metropolitan Developments, deținută de Robertino Georgescu și Dan Drăgulin, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu aproape 50% mai mare în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 47.000 de contracte, după ce perioada corespondentă din 2020 a fost afectată puternic de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 10-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primele cinci luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 37,8%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
gabriel arapalea
targ pucheni
dream residence
confort urban