EXCLUSIV Interviu cu Ovidiu Șandor, ISHO Timișoara: “Am gândit un proiect la scară largă cu care ne-am puteam mândri oriunde în Europa”

EXCLUSIV Interviu cu Ovidiu Șandor, ISHO Timișoara: “Am gândit un proiect la scară largă cu care ne-am puteam mândri oriunde în Europa”
scris 18 nov 2021

Interviu realizat de Andrei Stoian, Editor-in-Chief

Datorită conceptului care a stat la baza proiectului ISHO, acesta se conturează a deveni centrul urban al orașului Timișoara. Cum arată evoluția proiectului de la stadiu de idee la cel de reper al Timișoarei de mâine?

Urmărește-ne și pe Google News

ISHO este un concept urban dinamic care a reușit, prin viziune, arhitectură deosebită și mixul complementar de funcții, sș regenereze o întreagă zonă urbană, aflată până în 2015 la stadiu de teren abandonat. Ideea de un nou centru vibrant a fost implicită, dată de potențialul amplasamentului, ISHO aflându-se la câteva minute de mers pe jos de Piața Unirii, fiind situate totodată în inima verde a orașului, chiar pe malurile Begăi. Terenul amplu, de 6 hectare, ne-a permis să imaginăm un proiect de mari dimensiuni, care să îmbine funcții complementare: rezidențial, office, hotel, dar si facilitați sportive, cafenele, restaurante, centru bancar, galerie de arte, spațiu pentru evenimente. Am gândit un proiect la scara largă cu care ne-am puteam mândri oriunde în Europa, complet pietonal, cu accente estetice si funcționale. Totodată, am luat în calcul și impactul pe care anvergura unui astfel de proiect îl poate avea asupra întregului oraș.

Care este gradul de ocupare în segmentul office? La ce evoluții vă așteptați în această direcție?

Componența office a fost gândită pentru o dezvoltare etapizată, în trei faze. Proiectul a atras companii importante din domenii precum automotive, IT&tech și servicii. Vorbim de companii care fie și-au extins prezența în zona de vest a țării, fie au deschis birouri noi aici. Printre chiriașii noștri se numără Visteon, Bosch, Deloitte, NetRom Software, companii care, la rândul lor, au atras servicii dintre cele mai ofertante, cea mai nouă fiind investiția care îl au ca protagonist pe Chef Foa și echipa sa – restaurantul Stradale și cafeneaua Mitzu. Bineînțeles, ne aflăm deocamdată într-o zonă hybrid în ceea ce privește prezența la birou, însă nu ne-am pus niciodată problema în ceea ce privește necesitatea biroului pentru companii.

EXCLUSIV Interviu cu Ovidiu Șandor, ISHO Timișoara: “Am gândit un proiect la scară largă cu care ne-am puteam mândri oriunde în Europa”

Ce ne puteți spune despre infrastructura rutieră, parte a proiectului ISHO?

Avem, un impact major asupra infrastructurii rutiere cu impact asupra întregului oraș. Am dezvoltat un boulevard cu două benzi pe sens pentru a da o coerență rutieră întregii zone, întregul proiect urmând a fi donat Primăriei. De asemenea, am proiectat un pod rutier cu două benzi pe sens peste lacul Bega și o pasarelă pietonală cu o arhitectură deosebită.

Tot mai mulți oameni pun accent pe un stil de viață sănătos, integrând sportul, mișcarea fizică în activitiățile zilnice. Cum s-a aplecat proiectul ISHO asupra acestui aspect, ce facilități există?

ISHO a fost gândit ca un cartier verde, dezvoltând parcările în subteran și într-un corp supraetajat de 9 etaje pentru a ne asigura că dezvoltăm un mediu de lucru aerisit, pietonal, pregătit pentru viitor. Proiectul este complet adaptat pentru a ajunge la orice punct de atracție din oraș cu Bicicleta. Situat în inima verde a orașului, în zona parcurilor de pe malul Begai, conceptul de viață propus de ISHO integrează un stil de viață activ, dinamic, în care aproape orice activitate sportivă este la îndemână. În plus, ISHO va avea un centru de fitness și o piscină la standarde ridicate.

Detaliile fac diferența – cum este gândit proiectul ISHO din punct de vedere al finisajelor și echipamentelor?

Proiectul ISHO este gândit și realizat la standarde occidentale, cu finisaje de calitate și echipamente performante de la cei mai buni producători. Apartamentele sunt dotate cu parchet din lemn triplustratificat (Haro – Germania), încălzire în pardoseală, placi ceramice Ragno (Italia), obiecte sanitare Villeroy & Boch, baterii Kludi și uși de interior Prum. Cele trei echipe de arhitecți cu care lucrăm sunt atenți la toate detaliile, fiecare apartament este conceptul pentru o viață de zi cu zi confortabilă, fără griji, cu materiale care asigură intimitate și confort.

EXCLUSIV Interviu cu Ovidiu Șandor, ISHO Timișoara: “Am gândit un proiect la scară largă cu care ne-am puteam mândri oriunde în Europa”

Interesul pe care ISHO l-a generat în piață este remarcabil. Clădirile Riverside U1, Riverside A si Parkside D sunt vândute în cvasitotalitate. Întâlnim interes și din partea unor cumpărători din afara țării care dispune de sume de bani și decid să investească în proiectul nostru, atrași de profitabilitatea ridicată și potențialul mare de creștere a valorii. La aceeași sumă de bani investită, un apartament în ISHO este evident o alegere profitabilă, valoarea urmând a crește și mai mult în timp.

Care sunt următorii pași în cadrul proiectului? Ce va aduce anul 2022 pentru ISHO?

În prezent ne concentrăm pe finalizarea livrării apartamentelor din cele două turnuri rezidențiale de 20 de etaje, Riverside A și Parkside D și pe finalizarea clădirii Riverside U2. De asemenea, am reînceput lucrările la viitorul hotel Radisson Blu pe care îl vom finaliza în 2023 și pregătim donarea bulevardului către municipalitate. În același timp, lucrăm la proiectarea următoarelor clădiri rezidențiale care vor completa proiectul ISHO și selectam în continuare cei mai buni furnizori pentru serviciile pe care dorim să le atragem în ISHO pentru a continua să rămânem cel mai dorit proiect din oraș.

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu șandor
isho timișoara