Dezvoltatorul ceh CTP aproape și-a dublat profitul în primele 9 luni. Ungaria și România au contribuit cel mai mult, după Cehia, la rezultat

Dezvoltatorul ceh CTP aproape și-a dublat profitul în primele 9 luni. Ungaria și România au contribuit cel mai mult, după Cehia, la rezultat
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 nov 2021

Dezvoltatorul ceh de spații industriale și logistice CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, a raportat un profit net de circa 318 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 92% față de aceeași perioadă a anului trecut, 15% din acesta, adică 47,7 milioane de euro, fiind realizat pe piața din România.

România a avut a treia contribuție la profitul companiei, după Cehia (54%) și Ungaria (20%).

Urmărește-ne și pe Google News
Startup-ul britanic Kamua, cu un român printre fondatori, cumpărat de americanii de la Jellysmack CITEȘTE ȘI Startup-ul britanic Kamua, cu un român printre fondatori, cumpărat de americanii de la Jellysmack

Valoarea brută a portofoliului de active al companiei era, la finele lunii septembrie, de 7,12 milioane de euro, din care 18% este reprezentată de portofoliul din România (1,28 milioane de euro).

Veniturile nete din chirii au fost de 240 de milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie, din care 19%, echivalentul a 45,6 milioane de euro, au fost realizate în România. România a fost a doua țară ca importanță pentru CTP în funcție de veniturile nete din chirii, după Cehia. 

CTP a făcut, în primele nouă luni, 9 achiziții în valoare totală de 304 milioane de euro. Acestea au fost realizate în cinci țări, inclusiv România.

CTP s-a listat, în martie, pe bursa Euronext de la Amsterdam la o evaluare de 5,6 miliarde de euro. La listare, dezvoltatorul a atras 819 milioane de euro. Remon Vos, directorul general și acționarul majoritar al CTP, a declarat pentru Profit.ro că va direcționa spre piața românească o sumă de până la 250 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor. Totodată, Vos a afirmat la acel moment că CTP vrea să își crească portofoliul de depozite locale cu 25% până la finalul anului, la 2 milioane de metri pătrați.

CTP a cumpărat, recent, de la grupul maltez Zacaria și de la dezvoltatorul grec Helios Phoenix o rețea de parcuri logistice, cu o suprafață cumultă de aproape 270.000 de metri pătrați, în două tranzacții de peste 100 de milioane de euro. Prin aceste achiziții, compania a intrat în două noi orașe: Brașov și Craiova. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
depozite
logistica
rezulatate ctp