Dezvoltatorul ceh CTP aproape și-a dublat profitul în primele 9 luni. Ungaria și România au contribuit cel mai mult, după Cehia, la rezultat

Construcții/Imobiliare   
Dezvoltatorul ceh CTP aproape și-a dublat profitul în primele 9 luni. Ungaria și România au contribuit cel mai mult, după Cehia, la rezultat

Dezvoltatorul ceh de spații industriale și logistice CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, a raportat un profit net de circa 318 milioane de euro în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 92% față de aceeași perioadă a anului trecut, 15% din acesta, adică 47,7 milioane de euro, fiind realizat pe piața din România.

România a avut a treia contribuție la profitul companiei, după Cehia (54%) și Ungaria (20%).

Urmărește-ne și pe Google News
Startup-ul britanic Kamua, cu un român printre fondatori, cumpărat de americanii de la Jellysmack CITEȘTE ȘI Startup-ul britanic Kamua, cu un român printre fondatori, cumpărat de americanii de la Jellysmack

Valoarea brută a portofoliului de active al companiei era, la finele lunii septembrie, de 7,12 milioane de euro, din care 18% este reprezentată de portofoliul din România (1,28 milioane de euro).

Veniturile nete din chirii au fost de 240 de milioane de euro în perioada ianuarie-septembrie, din care 19%, echivalentul a 45,6 milioane de euro, au fost realizate în România. România a fost a doua țară ca importanță pentru CTP în funcție de veniturile nete din chirii, după Cehia. 

CTP a făcut, în primele nouă luni, 9 achiziții în valoare totală de 304 milioane de euro. Acestea au fost realizate în cinci țări, inclusiv România.

CTP s-a listat, în martie, pe bursa Euronext de la Amsterdam la o evaluare de 5,6 miliarde de euro. La listare, dezvoltatorul a atras 819 milioane de euro. Remon Vos, directorul general și acționarul majoritar al CTP, a declarat pentru Profit.ro că va direcționa spre piața românească o sumă de până la 250 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor. Totodată, Vos a afirmat la acel moment că CTP vrea să își crească portofoliul de depozite locale cu 25% până la finalul anului, la 2 milioane de metri pătrați.

CTP a cumpărat, recent, de la grupul maltez Zacaria și de la dezvoltatorul grec Helios Phoenix o rețea de parcuri logistice, cu o suprafață cumultă de aproape 270.000 de metri pătrați, în două tranzacții de peste 100 de milioane de euro. Prin aceste achiziții, compania a intrat în două noi orașe: Brașov și Craiova. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
depozite
logistica
rezulatate ctp