EXCLUSIV FOTO Raluca Simu, proprietara Cellini, pregătește investiții imobiliare masive, cu sute de apartamente și hoteluri

EXCLUSIV FOTO Raluca Simu, proprietara Cellini, pregătește investiții imobiliare masive, cu sute de apartamente și hoteluri

SURSA FOTO: LinkedIn și ARX Design Concept

scris 11 oct 2022

Raluca Simu, proprietara comerciantului de ceasuri și bijuterii Cellini, soție a omului de afaceri Horia Simu, pregătește o serie de investiții imobiliare ample, cu sute de apartamente și hoteluri, pe terenuri ale fostei întreprinderi de foraj Foradex, de la care a preluat și afacerea cu energie geotermală Green Tech, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Compania Green Tech International (fosta Foradex Sud), controlată, indirect, de Raluca Simu, gândește construcția unui ansamblu imobiliar mixt, cu locuințe, spații comerciale, hotel și aparthotel, plus un centru SPA, cu blocuri de până la 7 etaje, în apropierea Petrom City, zonă care a atras deja investitori precum Dan Șucu, Cosmin Savu-Cristescu, Raul Doicescu, Omar Akili, Horia Ciorcilă, Evergent Investments și milionarii unguri Péter și Gábor Futó, care pregătesc aici mii de apartamente.

Indicatorii arată un potențial de circa 300 de apartamente pentru această proprietate, potrivit calculelor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Virgil Călina flanchează Ramanda Nord cu două blocuri cu circa 200 de apartamente de lux, care vor beneficia de serviciile hotelului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Virgil Călina flanchează Ramanda Nord cu două blocuri cu circa 200 de apartamente de lux, care vor beneficia de serviciile hotelului

Simu deține aproximativ un hectar de teren pe Șoseaua Străulești, pe care a funcționat, în trecut, o bază a Foradex, unde erau parcate utilaje folosite pentru lucrări în zona Câmpiei Române. Pe acest teren se află și o sondă de apă geotermală, ce ar putea fi utilizată la viitorul centru SPA, potrivit asociației de mediu Băneasa Lac.

Green Tech International este controlată de firma Alpeurope Investments GmbH, înregistrată în Elveția, și are ca acționar minoritar brokerul Swiss Capital, deținut de Bogdan Juravle și Sorin Apostol, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

Raluca Simu a fost acționar și președinte al Alpeurope Investments GmbH până în 2019, după care acțiunile sale au fost preluate de E.M. Partners AG, iar funcția de manager a fost preluată de Bruce Borntrager, fost director al ABN AMRO, bancă pentru care și Raluca Simu a lucrat peste 5 ani, potrivit datelor obținute de Profit.ro de la Monitorul Oficial elvețian de Comerț.

EXCLUSIV One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City

Ambele companii îl au ca președinte al Consiliului de Administrație pe elvețianul Lars Alexander Haussmann, membru și în consiliul Henri Millardet, firma prin care Raluca Simu deține și operatorul rețelei de magazine de ceasuri și bijuterii Cellini, listat anul trecut la Bursa de Valori București.

Directorul executiv al Green Tech este Ilinca von Derenthall, membră în comitetul director al Fondului Proprietatea și al Meta Estate Trust.

Contactați de Profit.ro, Ilinca von Derenthall și reprezentanții Green Tech nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

EXCLUSIV Tranzacția anului cu terenuri, amânată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacția anului cu terenuri, amânată

Totuși, cel mai ambițios proiect al Ralucăi Simu este în cartierul 1 Mai al Bucureștiului, unde deține tot un teren al fostei Întreprinderi de Foraj și Lucrări Geologice Speciale (devenită Foradex). Pe o parte din acest teren funcționează acum cele 6 terenuri de tenis ale Green Tech.

Pentru acest amplasament este gândită construcția de birouri, locuințe, spații comerciale, un hotel și aparthotel, plus un spital, în clădiri cu o înălțime propusă de până la 14 etaje, pe un teren de circa 3 hectare.


Proiectul se va realiza din inițiativa Performance Real Estate Business, firmă deținută direct de Raluca Simu. Terenul fost evaluat în 2007 la 38,9 milioane euro, se arată în documentele analizate de Profit.ro.

Prin aceeași firmă, Raluca Simu dezvoltă și ansamblul rezidențial Cellini Residence de lângă Liceul Traian și Parcul Circului. În prima fază a acestui proiect, programată spre livrare în primul trimestru al anului viitor, se vor construi 81 de apartamente într-un bloc cu 6 etaje.


Raluca Simu controlează, prin intermediul Green Tech International, și compania Geotherm Distribution (fosta Foradex Valea Oltului), care operează 3 sonde geotermale din județul Vâlcea: la Călimănești, Căciulata și Cozia, moștenite tot de la Foradex. Sondele produc aproximativ 441.000 de metri cubi de apă geotermală distribuită la 625 de apartamente, 60 de companii și 68 de vile și case. Grupul mai distribuie apă geotermală și în localitățile Lovrin, Nădlac și Jimbolia din vestul țării.

Planul Green Tech este ca în 3-5 ani să livreze agent termic la peste jumătate de milion de gospodării din principalele orașe din România, după care să înceapă procedurile de extindere în străinătate.

EXCLUSIV Omul de afaceri american Onisim Dorneanu lansează un fond țintit pe România și vrea să îl convingă pe Eric Trump să investească în imobiliare la Cluj. A agreat un parteneriat cu constructorul Campeador CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omul de afaceri american Onisim Dorneanu lansează un fond țintit pe România și vrea să îl convingă pe Eric Trump să investească în imobiliare la Cluj. A agreat un parteneriat cu constructorul Campeador

Potrivit Green Tech, căldura din apa geotermală disponibilă în rezervorul Otopeni poate fi conectată la sistemul de termoficare din București sau Ploiești. Doar cele 11 puțuri din nordul Bucureștiului, a căror licență de exploatare a fost moștenită de la Foradex, ar putea furniza până la 500.000 de GCal pe an.

Green Tech poate furniza Bucureștiului până la 1,5 milioane de GCal pe an, echivalentul a 10-15% din consumul total de căldură al capitalei. Compania arată că ar mai putea furniza căldură din energie verde în Ploiești, Timișoara, Oradea, Arad, Carei și Curtici.

Foradex a forat 247 de puțuri geotermale în Călimănești și Căciulata (pe Valea Oltului), Snagov și Otopeni (Ilfov) și Sânnicolau Mare (Timiș).

Acțiunile companiei au fost preluate în 2007 de omul de afaceri Horia Șchiopu Simu de la AVAS.

viewscnt
Afla mai multe despre
raluca simu
horia simu
cellini
foradex
green tech