Ecovillas schimbă tiparele în materie de construcții rezidențiale prin proiectul de la Mogoșoaia. LOFT green apartments – concept inovativ, tehnologii noi și materiale de construcții de ultimă generație

Ecovillas schimbă tiparele în materie de construcții rezidențiale prin proiectul de la Mogoșoaia. LOFT green apartments – concept inovativ, tehnologii noi și materiale de construcții de ultimă generație
scris 30 iun 2021

Ecovillas Company a adus încă din anul 2014 pe piața rezidențială un concept de locuințe care respectă mediul încojurător prin faptul că nu poluează. Încălzirea, răcirea și apa caldă sunt asigurate de pompe de căldură geotermice, ce preiau căldura pământului cu ajutorul unor sonde geotermice având ZERO emisii de carbon.

În prezent compania dezvoltă în Mogoșoaia un proiect rezidențial unic în România, trei blocuri cu un total de 154 de apartamente ce folosesc pompe de căldură geotermice. Proiectul este localizat la liziera a două păduri mari, într-o zonă liniștită, iar pariul pus pe acest proiect a fost câștigat, fiind acum un concept tot mai căutat de clienții români.

Urmărește-ne și pe Google News

În ultimul an am observat o creștere substanțială a cererii și o triplare a vânzărilor în cadrul complexului. Este un concept unic și ne bazăm construcția foarte mult spre tehnologii noi, inovație cu accent pe reducerea poluării, design unic. Acest mix de ingrediente a făcut din proiectul nostru un real succes, în prezent peste 90% dintre apartamente fiind vândute. Clienții sunt foarte dornici de noutate, iar noi observăm o schimbare a comportament ului lor, fiind mult mai documentați și deschiși spre inovație față de acum câțiva ani și contrar profilului clasic al cumpărătorului român.. (Iulian Niculae – sales manager Ecovillas Company)

 Primul bloc din cadrul complexului este finalizat și locuit, urmând ca din această vară să fie dat în folosință și blocul 2, iar până la finalul anului, blocul 3. Cele trei imobile au un regim  de înălțime D+P+4E și o arhitectură atipică, în formă romboidală. Arhitectul proiectului, Maxim Calujac, este din Republica Moldova și a fost premiat international în mai multe competiții. Inclusiv proiectul LOFT green apartments a primit premiul pentru arhitectura biroului în care lucrează angajații companiei, iar acum este pe lista finaliștilor la premiile europene pentru arhiectură contemporană EU Mies van der Rohe.

Proiectul LOFT green apartments este un concept unic îndreptat spre confortul locatarilor

Complexul este dotat cu pompe de căldură geotermice astfel încât încălzirea, răcirea și apa caldă sunt asigurate din energia regenerabilă a pământului, cu un consum minim de energie. Construcția clădirilor este făcută pentru a reduce spre zero pierderile de căldură, cu o izolație foarte bună realizată din spumă poliuretanică la blocurile 2 și 3 și cu tâmplărie de ultimă generație, fiind clădiri eficiente energetic. Acest lucru aduce economii locatarilor prin plata unor facturi mai mici la căldură, răcire și apă caldă. În plus, complexul nu este racordat la gaze și nu există combustibili fosili, având zero emisii de carbon.

În felul acesta, proiectul LOFT green apartments se încadrează în normele nZEB (nearly ZERO -Energy Building), fiind pionier pe piața rezidențială din România în privința impactului asupra mediului, a eficienței energetice ridicate. (Iulian Niculae – sales manager Ecovillas Company)

Blocurile 2 și 3 beneficiază de izolație cu spumă poliuretanică cu celulă închisă, stratul aplicat fiind de 15 cm în medie, iar la blocul 2 fațada este realizată 100% din lemn – o premieră pe piața rezidențială românească. Lemnul folosit pe fațadă Lunawood Thermowood a fost adus special din Finlanda, din păduri controlate, fiind un material tratat în mod natural prin uscare la temperature mari, astfel încât să aibă o durabilitate mai bună în timp.

Design unic de tip loft: cărămidă, beton și ferestre mari

Designul interior al locuințelor LOFT este, de asemenea, o noutate pe piața românească de imobiliare, dar o tendință regăsită mai ales în țările dezvoltate din lume. Acest tip de design înseamnă folosirea unor materiale cât mai brute precum cărămida, betonul, fierul, lemnul pentru un aspect natural, fiind materiale sustenabile. De asemenea, locuințele din cadrul complexului au o înălțime mai mare decât cea standard, aproximativ 2,9 metri, ceea ce conferă un plus de confort locatarilor. Fiecare locuință are ferestre din tavan până în pardoseală, iar construcția este fără grinzi.

Locuințele au elemente unice pe pereți, construite din cărămidă, iar fiecare apartament este compartimentat diferit sau are elemente diferite, astfel încât clienții se pot bucura de diversitate în alegerea locuinței. (Iulian Niculae – sales manager Ecovillas Company)

Complexul LOFT green apartments are în total 154 de locuințe de tip studio, de 2 și 3 camere. Accesul în complex este securizat, supravegheat video, cu 7.500 mp de alei, parcări și spații verzi. Există parcări pentru biciclete și motociclete, spații de recreere, loc de joacă și infrastructură pentru prize încărcare mașini electrice.  Prețurile pornesc de la 50.625 de euro + tva.

Ecovillas schimbă tiparele în materie de construcții rezidențiale prin proiectul de la Mogoșoaia. LOFT green apartments – concept inovativ, tehnologii noi și materiale de construcții de ultimă generație

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
ecovillas
loft
mogoșoaia