Constanța pregătește un mega-proiect imobiliar. O parte dintre proprietari vor fi expropriați

Constanța pregătește un mega-proiect imobiliar. O parte dintre proprietari vor fi expropriați
scris 3 mai 2022

Municipiul Constanța va avea un nou cartier, de-a lungul drumului care duce în orașul Ovidiu. Primăria pregătește un mega-proiect imobiliar, pe 300 de hectare la marginea orașului, în zona DN3C, la nord de Bulevardul Aurel Vlaicu (după sensul giratoriu de la Jumbo).

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Concelex, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Bucata de teren vizată se află în extravilanul orașului și va fi trecută în intravilan de către administrația locală, arată G4media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Auchan cedează după doar un an restaurantul de la Bucur Obor, zonă din care a plecat și McDonald\'s CITEȘTE ȘI FOTO Auchan cedează după doar un an restaurantul de la Bucur Obor, zonă din care a plecat și McDonald's
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

O parte dintre proprietarii zonei viitorului cartier vor fi expropriați pentru construirea unui parc de 40 de hectare, primul construit în Constanța ultimilor 30 de ani, a explicat Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Primăria Constanța face precizarea că vor fi expropriate doar persoanele care dețin terenuri în zona unde va fi amplasat viitorul parc, nu toți proprietarii celor 300 de hectare de teren.

Pe lângă parcul noului cartier, în oraș a mai fost aprobată în unanimitate de către consilierii locali constuirea unui alt parc, de 20 de hectare, în interiorul Constanței.

”PUZ-ul are în centrul preocupărilor crearea unui nou parc municipal de mari dimensiuni (30-40 ha), generarea de noi spații pentru activități economice, dezvoltarea sănătoasă a zonelor rezidențiale, asigurând deopotrivă acces la instituții și dotări publice, cultură, sănătate, învățământ. Se au în vedere, de asemenea, generarea de spații destinate activităților economice de mari dimensiuni, (birouri, zone logistice, un nou potențial campus și platforme de transfer tehnologic), vizându-se crearea de noi locuri de muncă și atragerea, pe termen mediu și lung a unui grup demografic tânăr, inclusiv forță de muncă de înaltă specializare”, mai arată primăria.

Administrația locală cere opinia constănțenilor prin completarea unui chestionar pentru ”a putea pregăti un set de propuneri care să ilustreze cât mai fidel viziunea locuitorilor și constănțenilor despre cum poate fi dezvoltată zona”.

De asemenea, este lansat un concurs public de soluții organizat de Organizația Arhitecților din România care va avea un câștigător ce va realiza proiectarea viitorului cartier al orașului, a mai explicat Alin Vintilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartsmente
constanta