Bucureștiul are în prezent 430 de proprietăți rezidențiale cu un preț de vânzare mai mare de 1 milion de euro, dintre care 378 sunt de vile, restul fiind apartamente, potrivit portalului imobiliare.ro. Una dintre cele mai scumpe vile scoase la vânzare, un monument istoric, are un preț de 2,2 milioane de euro și este amplasată în zona Victoriei.
Amplasată în zona Victoriei, vila a câștigat ediția din 2012 a Anualei de Arhitectură, secțiunea Restaurări - competiție în cadrul căreia a concurat cu obiective precum Muzeul de Artă al României și Banca Națională a României. Proiectul a fost realizat de arhitectul Iulia Stanciu și Florian Stanciu, în colaborare cu arhitectul Dan Jianu, de la biroul Starh ACD.
Locuința este structurată pe demisol, parter, etaj și mansardă și dispune de o suprafață utilă de 500 de metri pătrați, compartimentată în opt camere (plus dependințe). Suprafața terenului aferent este de 400 de metri pătrați. Finalizată în anul 1870, construcția este, potrivit descrierii oficiale a proiectului, una tipică pentru sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, fiind amplasată pe o stradă într-o zonă protejată, cu o arhitectură eclectică, ce combină elemente decorative în stil neoclasic și neoromânesc cu unele orientale. Realizat în perioada 2009-2012, procesul de renovare și reconsolidare a avut ca scop atât consolidarea structurii, cât și păstrarea identității inițiale a imobilului, prin recuperarea valorilor arhitecturale originale (fresce, stucaturi, uși, ferestre etc.).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În perioada 1996-1997, asupra imobilului fuseseră începute câteva lucrări de renovare și reconformare, concretizate în câteva modificări asupra mansardei și demisolului. După aceasta însă, clădirea a fost abandonată timp de zece ani, timp în care nu au fost luate măsuri de conservare. La momentul demarării actualului proiect, casa avea, pe lângă o serie de probleme cauzate de degradarea firească, în timp, a monumentului, și o serie de elemente parazitare, adăugate în timp, fără legătură cu arhitectura originală. Abordarea restauratorilor a răspuns ambelor tipuri de tipuri de provocări.
Stilul arhitectural al clădirii se potrivește perfect cu un concept de design interior în stil clasic. Potrivit anunțului de vânzare, oferta se adresează în principal iubitorilor de artă și cultură, ambasadelor și consulatelor, dar și firmelor care pun preț pe imagine și își doresc un sediu cu prestanță.