VIDEO China prezintă un câine-robot cu o pușcă automată montată pe spate

VIDEO China prezintă un câine-robot cu o pușcă automată montată pe spate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

În timpul unor exerciții militare recente cu Cambodgia, armata chineză a prezentat un câine robot cu o pușcă automată montată pe spate, transformând practic cel mai bun prieten (electronic) al omului într-o mașină de ucis, potrivit CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Poate servi ca un nou membru în operațiunile noastre de luptă urbană, înlocuindu-i pe membrii noștri (umani) pentru a efectua recunoașteri și a identifica (inamicul) și a lovi ținta”, spune un soldat identificat ca fiind Chen Wei într-un videoclip al televiziunii de stat CCTV.

Frank Timiș iese din acționariatul Trencadis. Marian Murguleț, fost CIO guvernamental, preia integral controlul companiei CITEȘTE ȘI Frank Timiș iese din acționariatul Trencadis. Marian Murguleț, fost CIO guvernamental, preia integral controlul companiei

Videoclipul de două minute realizat în timpul exercițiului China-Cambodgia „Golden Dragon 2024” arată, de asemenea, cum câinele robot merge, sare, se culcă și se deplasează înapoi sub controlul unui operator de la distanță, arată G4Media.ro.

Într-un exercițiu, robotul care trage cu pușca conduce o unitate de infanterie într-o clădire.

Ultima parte a videoclipului arată, de asemenea, o pușcă automată montată sub o dronă aeriană cu șase rotoare, ilustrând ceea ce, potrivit videoclipului, reprezintă „varietatea de echipamente inteligente fără pilot” ale Chinei.

Utilizarea militară a câinilor roboți – și, bineînțeles, a dronelor aeriene de mici dimensiuni – nu este ceva nou. Un videoclip al CCTV de anul trecut a evidențiat, de asemenea, câinii electronici chinezi înarmați cu puști, în cadrul unui exercițiu comun la care au participat armatele chineză, cambodgiană, lao, malaeziană, thailandeză și vietnameză, desfășurat în China în noiembrie anul trecut.

În 2020, Forțele Aeriene ale SUA au demonstrat modul în care au folosit câini robotizați ca o verigă în cadrul sistemului său avansat de gestionare a luptei (ABMS), care utilizează inteligența artificială și analiza rapidă a datelor pentru a detecta și contracara amenințările la adresa resurselor militare americane.

Iar de la invazia rusă în Ucraina în 2022, dronele au devenit un loc comun pe câmpul de luptă, pe uscat, pe mare și în aer, vehiculele ieftine controlate de la distanță fiind capabile să doboare mașini militare sofisticate, precum tancuri și chiar nave de război.

Abilitățile letale ale dronelor observate pe câmpurile de luptă din Ucraina au arătat capacitățile acestor arme care permite forțelor militare cu bugete de apărare mici să concureze cu inamici substanțial mai bine înarmați și finanțați.

Companie ucraineană de IT, cu clienți din Fortune 500, intră în România și angajează masiv CITEȘTE ȘI Companie ucraineană de IT, cu clienți din Fortune 500, intră în România și angajează masiv

China este unul dintre principalii exportatori de drone din lume, dar anul trecut Ministerul Comerțului a impus controale la exportul de tehnologie pentru drone, invocând necesitatea de a „proteja securitatea și interesele naționale”.

Potrivit publicației de stat Global Times, prezența câinilor roboți la exercițiile cu militari străini indică un stadiu avansat de dezvoltare.

„De obicei, un echipament nou nu va fi adus la un exercițiu comun cu o altă țară, așa că acești câini roboți trebuie să fi atins un anumit nivel de maturitate tehnică”, a declarat un expert anonim citat de Global Times.

viewscnt
Afla mai multe despre
câine-robot
china
pusca