Un director al CrowdStrike va depune mărturie într-o comisie a Camerei Reprezentanților a SUA despre pana IT globală provocată de un soft defect

Un director al CrowdStrike va depune mărturie într-o comisie a Camerei Reprezentanților a SUA despre pana IT globală provocată de un soft defect
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

Un director executiv al companiei de securitate cibernetică CrowdStrike va depune mărturie în fața unei subcomisii a Camerei Reprezentanților din SUA pe 24 septembrie cu privire la actualizarea defectuoasă a software-ului companiei care a provocat o întrerupere globală a programelor IT, relatează Reuters.

Adam Meyers, vicepreședinte senior la CrowdStrike, va depune mărturie în fața subcomisiei pentru securitate cibernetică și protecție a infrastructurii interne a Camerei Reprezentanților.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România CITEȘTE ȘI FOTO Un nou mare brand hotelier a fost lansat în România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Având în vedere impactul semnificativ pe care l-a avut actualizarea defectuoasă a software-ului CrowdStrike asupra americanilor și asupra sectoarelor critice ale economiei – de la aviație la serviciile medicale – trebuie să restabilim încrederea în IT-ul care stă la baza serviciilor de care depind americanii zilnic”, a spus reprezentantul Mark Green, care prezidează comisia de securitate internă, scrie News.ro.

Comisia a trimis în iulie o scrisoare către CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, în care îi cere să depună mărturie despre întreruperea globală a funcționării programelor informatice.

CrowdStrike nu a comentat informația.

Incidentul din 19 iulie a dus la anulări de zboruri la nivel mondial și a afectat industriile din întreaga lume, inclusiv bănci, asistență medicală, companii media și lanțuri hoteliere.

Întreruperea a perturbat serviciile de internet, afectând 8,5 milioane de dispozitive care funcționează cu Microsoft Windows.

Revolut schimbă termeni și comisioane în România CITEȘTE ȘI Revolut schimbă termeni și comisioane în România

Compania Delta Air Lines, de exemplu, a promis că va lua măsuri legale după ce a declarat că întreruperea a forțat-o să anuleze 7.000 de zboruri care au afectat 1,3 milioane de pasageri în cinci zile și a costat 500 de milioane de dolari.

CrowdStrike a respins afirmația Delta, că ar trebui să fie acuzată de întreruperile masive de zboruri.

La începutul săptămânii trecute, CrowdStrike și-a redus previziunile privind veniturile și profitul, ca urmare a actualizării software defectuoase și a spus că mediul de afaceri va rămâne provocator timp de aproximativ un an.

CrowdStrike a dezvăluit săptămâna trecută că a primit întrebări de la autoritățile guvernamentale americane cu privire la incident.

viewscnt
Afla mai multe despre
crowdstrike
it