Samsung a lansat un smartphone cu cip cuantic

Samsung a lansat un smartphone cu cip cuantic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 sep 2024

Cel mai nou smartphone Samsung, Galaxy Quantum5, promite o securitate sporită celor preocupați de protecția datelor personale, folosind în acest scop un cip criptografic cuantic.

Galaxy Quantum5 a fost posibil în urma unui parteneriat cu ID Quantique, companie care furnizează cipul criptografic cuantic responsabil de securizarea datelor.

Urmărește-ne și pe Google News

Cipul este un așa-zis Quantum Random Number Generator, care folosește fizica cuantică pentru a genera numere cu adevărat aleatorii, pentru criptarea și decriptarea datelor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Rețeaua socială X, blocată în Brazilia CITEȘTE ȘI Rețeaua socială X, blocată în Brazilia

Utilizarea numerelor cu adevărat aleatorii furnizate de un cip independent ar trebui să limiteze posibilitatea influenței externe și a manipulării, la care sunt susceptibile metodele tradiționale de generare a numerelor aleatorii.

Dincolo de cipul cuantic, Galaxy Quantum5 nu este decât un Galaxy A55, cu un ecran de Super AMOLED de 6.6-inch, cu 120Hz rată de împrospătare și trei camere foto.

Smartphone-ul se bazează pe chipset-ul Exynos 1480, având 8GB memorie RAM, 128GB spațiu de stocare și o baterie de 5.000 mAh cu încărcare de 25W.

Galaxy Quantum5, care costă aproximativ 465 de dolari, nu funcționează decât în rețeaua SK Telecom din Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy quantum5
smartphone
cip cuantic