UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți

UE a aprobat modificările Apple, care vor permite deschiderea sistemului de plăți către terți
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Apple va permite altor aplicații de tip portofel digital din Uniunea Europeană să folosească sistemul de plăți „tap to pay”, bazat pe NFC, în urma închiderii anchetei de către UE, care acuza gigantul american de concurență neloială prin sistemul Apple Pay, potrivit TechCrunch.

Uniunea Europeană a aprobat modificările propuse de către Apple pentru închiderea investigației, din care rezulta faptul că Apple restricționa, în mod ilegal, utilizarea altor sisteme de plată în afară de Apple Pay pe dispozitivele sale, scrie StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
Poveștile lui Mugur Isărescu: De la amenințarea lui Vadim Tudor, la discuțiile din BNR. „Am fost și eu taliban, dar când am ajuns pe scaunul ăsta am dat cu capul de realități” CITEȘTE ȘI Poveștile lui Mugur Isărescu: De la amenințarea lui Vadim Tudor, la discuțiile din BNR. „Am fost și eu taliban, dar când am ajuns pe scaunul ăsta am dat cu capul de realități”

Gigantul tech american are timp până pe 25 iulie 2024 să implementeze schimbările, care vor permite aplicațiilor de tip portofel digital (digital wallets) să folosească tehnologia NFC de pe telefoane pentru plăți.

Totodată, acestea vor putea să acceseze funcții ca dublu clic pentru deschiderea aplicațiilor, suport pentru autentificare prin PIN/Touch ID/Face ID, iar utilizatorii vor putea seta serviciul de plată preferat diferit de Apple Pay.

În luna iunie 2020, Comisia Europeană a deschis o anchetă care viza Apple Pay, respectiv tehnologiile de plăți și portofele mobile, în urma mai multor plângeri. Între timp, investigația s-a restrâns numai la tehnologia de plată contactless. Doi ani mai târziu, CE a descoperit că Apple abuza de poziția dominantă pentru blocarea competiției din a folosi tehnologia de plată contactless.

Anul acesta, în ianuarie, Apple a propus comisiei să permită dezvoltatorilor terți care creează servicii de portofel și plată mobile să obțină acces mai complet la funcționalitatea NFC pe dispozitivele iOS, gratuit, printr-un set de API-uri (interfețe de programare), fără a fi necesară utilizarea tehnologiei de plată sau portofel Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ue