OVES Enterprise achiziționează un pachet minoritar în MXT Creation și intră într-un nou domeniu de activitate

OVES Enterprise achiziționează un pachet minoritar în MXT Creation și intră într-un nou domeniu de activitate

Mihai FILIP, CEO OVES Enterprise

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

OVES Enterprisecompanie românească de dezvoltare de software și producătoare de drone, anunță extinderea activității prin intrarea în domeniul producției de plăci electronice imprimate (embedded hardware). 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
18 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Extinderea în acest nou domeniu de activitate are la bază achiziția unui pachet minoritar în compania MXT Creation.

FOTO Samsung și-a prezentat noile smartwatch-uri inteligente CITEȘTE ȘI FOTO Samsung și-a prezentat noile smartwatch-uri inteligente

„Decizia de a investi în acest nou domeniu de activitate vine ca un pas firesc în evoluția noastră. Am identificat o cerere tot mai mare pentru soluții integrate care combină hardware și software de ultimă generație. Acest nou domeniu ne permite să oferim clienților noștri soluții complete, eficiente și personalizate, păstrând, în același timp, costurile sub control”,  spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise, menționând că, în contextul actual, industria tehnologică se confruntă cu provocări majore legate de accesibilitatea și specificitatea componentelor hardware. „Lipsa documentației complete pentru cele mai noi componente de pe piață reprezintă o provocare, iar dezvoltarea de la zero a unui sistem embedded necesită creativitate și un background tehnic solid”.

OVES Enterprise a închis anul cu afaceri de peste 10 milioane de euro (cumulat, pe toate entitățile companiei, din cele 6 țări în care este prezentă), în creștere cu 43% față de anul anterior, pe fondul extinderii internaționale, a creșterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituții financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) și de apărare, compania intrând, anul trecut, într-o nouă linie de business: producția de drone.

În 2023, compania a deschis 2 noi birouri, unul la Washington DC (al doilea din SUA) și unul la Oslo, în Norvegia, care deservește toată Europa de Nord, ce ar urma să genereze în 2024 circa 10% din cifra de afaceri a OVES Enterprise. Compania estimează că, în 2024, ponderea cea mai mare în cifra de afaceri, va fi generată de SUA și UK, zone în care OVES Enterprise urmărește extinderea prezenței. 

OVES Enterprise a anunțat că investește peste 500.000 de euro și își extinde activitatea cu o nouă linie de business, axată pe producția de drone.

Jumbo amână o investiție în România, acuzând înrăutățirea condițiilor de piață. \ CITEȘTE ȘI Jumbo amână o investiție în România, acuzând înrăutățirea condițiilor de piață. "Situația actuală seamănă cu criza pandemică!"

Compania a deschis în luna mai 2023 cel de-al doilea birou din SUA, în Washington DCOVES Enterprise are prezență în SUA de la finalul anului trecut, când a inaugurat biroul din Silicon Valley, marcând, astfel, intrarea pe continentul american. Compania din Cluj-Napoca are birouri în Europa (România, UK și Germania), Orientul Mijlociu (Dubai) și SUA.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca.

OVES Enterprise are, în prezent, peste 200 de angajați și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA și Norvegia.

viewscnt
Afla mai multe despre
oves enterprise
afaceri
it