Telegram, suspectată că a mințit pentru a scăpa de noile reglementări europene

Telegram, suspectată că a mințit pentru a scăpa de noile reglementări europene
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 sep 2024

Oficialii europeni au decis să verifice datele furnizate de Telegram, suspectând că aceasta a prezentat cifre mai mici, pentru a nu intra sub incidența legislației pentru piețe digitale.

Centrul Comun de Cercetare, din cadrul Comisiei Europene, a început o investigație tehnică în încercarea de a determina numărul real de utilizatori ai Telegram în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News

Oficialii europeni bănuiesc că Telegram a dat cifre mai mici decât cele reale în ceea ce privește numărul de utilizatori, pentru ca platforma să nu fie desemnată Gatekeeper.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Rețeaua socială X, blocată în Brazilia CITEȘTE ȘI Rețeaua socială X, blocată în Brazilia

Platformele mari, numite de noua legislație Gatekeepers, trebuie să respecte o serie întreagă de reguli mai stricte privind gestionarea datelor.

În ultima luna, contrar noii legislații, Telegram nu a comunicat autorităților europene numărul de utilizatori, ci a transmis doar că are sub 45 de milioane, cât este pragul pentru platformele mari.

Faptul că nu a comunicat numărul actualizat de utilizatori este, oricum, o încălcare în sine a noii legislații, dar autoritățile europene par convinse că Telegram a mințit și că, în realitate, are pese 45 de milioane de utilizatori.

Conform noilor prevederi, încălcarea legislației pentru piețe digitale poate atrage o amendă de până la 6% din veniturile anuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
uniunea europeană