Samsung cumpără un startup britanic care prelucrează date cu ajutorul inteligenței artificiale

Samsung cumpără un startup britanic care prelucrează date cu ajutorul inteligenței artificiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

Gigantul sud-coreean Samsung va cumpăra startup-ul Oxford Semantic Technologies, din Marea Britanie, care este specializat în tehnologia de „grafice de cunoștințe” (knowledge graphs), potrivit TechCrunch.

Suma achiziției este necunoscută. Samsung a mai colaborat în trecut cu Oxford Semantic Technologies, inclusiv prin investiția Samsung Ventures, arată StartUp Cafe.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO HP depășește 1.500 de angajați în România, cu afaceri și profit mai mici: Piața IT din România are potențial de creștere uriașă. Vizăm IMM-urile și sectorul public CITEȘTE ȘI FOTO HP depășește 1.500 de angajați în România, cu afaceri și profit mai mici: Piața IT din România are potențial de creștere uriașă. Vizăm IMM-urile și sectorul public
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania susține că tehnologia startup-ului va putea ajuta modelul de inteligență artificială și, respectiv, Galaxy AI de pe dispozitive prin gruparea informațiilor și a contextelor dispersate în diferite servicii și aplicații, realizând o experiență de utilizator personalizată.

Aceasta va fi aplicabilă tuturor produselor Samsung, experiență care se va extinde dincolo de dispozitivele mobile la televizoare și electrocasnice, potrivit unui comunicat de presă.

Fondat în anul 2017 de către trei profesori de la Oxford, Ian Horrocks, Boris Motik și Bernardo Cuenca Grau, startup-ul Oxford Semantic Technologies dezvoltă un software de raționament semantic și de grafic de cunoștințe, RDFox.

Motorul poate procesa datele unei organizații în cunoștințe accesibile pentru machine learning, pe care le poate utiliza, mai apoi, pentru a oferi experiențe personalizate îmbunătățite, precum rezultate de căutare și recomandări îmbunătățite folosind AI bazat pe reguli.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
samsung