SURPRIZĂ FOTO Gigant american a cumpărat una dintre companiile IT românești cu cea mai rapidă creștere. Cele două echipe s-au întâlnit deja la București pentru a se cunoaște

SURPRIZĂ FOTO Gigant american a cumpărat una dintre companiile IT românești cu cea mai rapidă creștere. Cele două echipe s-au întâlnit deja la București pentru a se cunoaște

Foto Helinick

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 iul 2024

Gigantul american Convergint, lider global în integrarea sistemelor informatice, cu venituri anuale de peste 2,5 miliarde dolari, dar având ținta de a ajunge la 10 miliarde dolari, a achiziționat Helinick, companie românească lansată la începutul anului 1991 pentru soluționarea problemelor de securitate și siguranță electronică, un business care a depășit în 2023, conform datelor analizate de Profit.ro, 113 milioane lei cu 184 de angajați.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Convergint are în spate fondurile americane de investiții Ares Management Corporation, Leonard Green & Partners și Harvest Partners, care gestionează împreună active de peste 370 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia semnează prima achiziție a unei companii românești CITEȘTE ȘI Tranzacție - Cel mai mare grup de servicii B2B din Grecia semnează prima achiziție a unei companii românești

Listat ca "Integratorul de sisteme #1" în Raportul SDM Magazine, care prezintă cei mai buni integratori de sisteme din ultimii 7 ani, Convergint, cu sediul central în Illinois, are peste 10.000 de angajați în circa 220 de birouri din întreaga lume.

Echipele celor două companii s-au întâlnit deja la București (foto mai jos)

FOTO HP depășește 1.500 de angajați în România, cu afaceri și profit mai mici: Piața IT din România are potențial de creștere uriașă. Vizăm IMM-urile și sectorul public CITEȘTE ȘI FOTO HP depășește 1.500 de angajați în România, cu afaceri și profit mai mici: Piața IT din România are potențial de creștere uriașă. Vizăm IMM-urile și sectorul public

Foto securitysales.com

Achiziția va accelera creșterea Convergint în Europa.

Helinick, cu sediul în București, a avut în 2023 afaceri de 113,4 milioane lei, cu 33% mai mari față de 2022, și un profit net de 11,3 milioane lei, în urcare cu 81% față de anul precedent, cu 184 de angajați.

TOP 50 Cele mai profitabile companii din România CITEȘTE ȘI TOP 50 Cele mai profitabile companii din România

Compania, avându-l astăzi ca acționar majoritar (64% din acțiuni) pe directorul executiv Marius Retegan, alături de soția sa Claudia Retegan (20%), este specializată în proiectarea și implementarea sistemelor de securitate electronică, securitate la incendiu, comunicații și management al clădirilor.

Compania este lider de piață și una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere în România, având peste 500 de clienți regionali, precum Panasonic, Johnson Controls, Honeywell, Canon, Bosch.

Are puncte de lucru în Timișoara, Târgu Mureș, Galați, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, dar și la Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
helinick
it
convergint