OpenAI a lansat versiunea mini a celui mai puternic model al său de chatbot de până acum

OpenAI a lansat versiunea mini a celui mai puternic model al său de chatbot de până acum
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2024

OpenAI a anunțat un nou model de AI, ”GPT-4o mini”, cel mai recent efort al startupului de inteligență artificială de a extinde utilizarea popularului său chatbot, transmite CNBC.

Compania a numit noua versiune ”cel mai capabil și mai rentabil model mic disponibil astăzi” și intenționează să integreze în el, mai târziu, imagini, video și audio, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Compania chineză Tencent și-a majorat din nou, indirect, participația la firma românească de jocuri Green Horse Game CITEȘTE ȘI Compania chineză Tencent și-a majorat din nou, indirect, participația la firma românească de jocuri Green Horse Game
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Modelul mini AI este o ramură a GPT-4o, cel mai rapid și mai puternic model OpenAI, pe care l-a lansat în mai, în timpul unui eveniment transmis în direct cu directori.

”O” din GPT-4o înseamnă omni, iar GPT-4o are capacități audio, video și text îmbunătățite, cu capacitatea de a gestiona 50 de limbi diferite la viteză și calitate îmbunătățite, potrivit companiei.

OpenAI, susținută de Microsoft, a fost evaluată la peste 80 de miliarde de dolari de către investitori. Compania, fondată în 2015, este sub presiune să rămână în fruntea pieței AI generative în timp ce găsește modalități de a câștiga bani, deoarece cheltuie sume masive pe procesoare și infrastructură pentru a-și construi și antrena modelele.

Modelul mini AI anunțat joi face parte din eforturile OpenAI de a fi în fruntea ”multimodalității” sau capacitatea de a oferi o gamă largă de tipuri de media generate de AI, cum ar fi text, imagini, audio și video, într-un singur instrument: ChatGPT.

ULTIMA ORĂ FOTO Ministrul Energiei anunță în plină caniculă: Vom face tot ce e posibil pentru a amâna închiderea termocentralelor pe cărbune. Securitatea energetică a României nu este negociabilă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Ministrul Energiei anunță în plină caniculă: Vom face tot ce e posibil pentru a amâna închiderea termocentralelor pe cărbune. Securitatea energetică a României nu este negociabilă

Anul trecut, directorul de operațiuni al OpenAI, Brad Lightcap, a declarat pentru CNBC: ”Lumea este multimodală. Dacă te gândești la felul în care noi, ca oameni, procesăm lumea și ne angajăm cu lumea, vedem lucruri, auzim lucruri, spunem lucruri - lumea este mult mai mare decât textul. Așadar, pentru noi, ni s-a părut întotdeauna incomplet ca textul și codul să fie modalitățile unice, interfețele unice pe care le-am putea avea pentru cât de puternice sunt aceste modele și ce pot face.”

GPT-4o mini va fi disponibil pentru utilizatorii gratuiți ai ChatGPT, împreună cu abonații ChatGPT Plus și Team și va fi disponibil pentru utilizatorii ChatGPT Enterprise săptămâna viitoare, a spus compania într-un comunicat de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatbot