Noi date vin să certifice - Huawei depășește Samsung

Noi date vin să certifice - Huawei depășește Samsung
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2024

Noi date vin să indice că piața smartphone-urilor pliabile a înregistrat o creștere semnificativă și o schimbare la vârful clasamentului în primul trimestru al acestui an, cum a anunțat Profit.ro la începutul lunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Este reluată ideea în analize de specialitate externe că Huawei Technologies a depășit rivalul Samsung Electronics pentru a deveni cel mai mare producător mondial de smartphone-uri pliabile în primul trimestru al anului 2024,

În T1, conform unui studiu de piață făcut de Counterpoint Research, piața smartphone-urilor pliabile a crescut cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Aceasta reprezintă cea mai mare creștere pentru această piață din ultimele șase trimestre.

Apple intenționează să dezvolte o aplicație de streaming pentru Android, într-o mișcare rară CITEȘTE ȘI Apple intenționează să dezvolte o aplicație de streaming pentru Android, într-o mișcare rară

Deși este lipsit de cifre absolute, studiul Counterpoint arată că Samsung a suferit o scădere majoră, de 42 de procente de la an la an, iar cota companiei coreene a scăzut de la 58% la 23% din piața globală.

În același timp, Huawei a crescut cu 257%, pe fondul revenirii puternice din China și a implementării conexiunilor 5G pe aceste dispozitive.

Acum, compania chineză deține 35% din piața smartphone-urilor pliabile și este noul lider, depășind Samsung, care a dominat această piață încă de la începuturi.

Piața smartphone-urilor pliabile mai are doi jucători majori - Honor și Motorola, cu 12% respectiv 11% din piață. Cei doi s-au bucurat, în ultimul an, de o creștere a vânzărilor în afara Chinei.

Counterpoint mai subliniază faptul că, pentru prima oară după 11 trimestre consecutive, smartphone-urile care se pliază precum o carte le-au depășit ca popularitate pe cele care folosesc un mecanism asemenea telefoanelor cu clapetă - asta deși sunt mai scumpe.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
samsung
smartphone pliabil