macOS Sequoia va aduce funcții de AI și va clona ecranul de iPhone

macOS Sequoia va aduce funcții de AI și va clona ecranul de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2024

Apple a anunțat o nouă versiune a sistemului de operare macOS, care va fi numit Sequoia și va aduce o serie de noutăți în frunte cu funcțiile de AI și „iPhone mirroring”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La fel ca iOS și iPadOS, macOS Sequoia va beneficia de o suită întreagă de funcții de inteligență artificială pe care Apple le va implementa începând cu această toamnă.

AI-ul va fi integrat la nivelul sistemului de operare, astfel că funcțiile acestuia vor putea fi accesate în multe dintre aplicațiile folosite.

Apple a prezentat iOS 18 CITEȘTE ȘI Apple a prezentat iOS 18

De exemplu, utilizatorul va putea apela la Writing Tools oriunde lucrează cu textul, fie că este vorba de Mail, Pages sau Notes, pentru a rezuma sau a primi sugestii pentru îmbunătățirea textelor.

Safari va primi o funcție de rezumare a articolelor web, care va fi integrată în Reader Mode. Acesta afișează doar conținutul articolelor, eliminând alte elemente web care îngreunează citirea.

Siri va fi și el mai abil în ceea ce privește înțelegerea limbajului uman și va înțelege conținutul de pe ecran, putând ajuta utilizatorul în legătură cu acesta.

macOS Sequoia va permite clonarea ecranului de iPhone și chiar preluarea sunetului de la acesta. Utilizatorii vor putea primi și răspunde la notificările de iPhone și vor putea muta imagini și texte între iPhone și Mac prin drag&drop.

Pe macOS Sequoia, care fi lansat la toamnă, vor putea fi jucate și o serie de jocuri noi, precum  Resident Evil 2, Resident Evil: Biohazard, Control și cel mai nou expansion World of Warcraft, The War Within.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macos
sequoia
ai